Bilindiği gibi; Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Nazilli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’nin ortaklaşa yürüttüğü ortak çalışma kapsamında ihaleye fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri, resmi evrakta sahtecilik yaptıkları ve Vergi Usul Kanununa muhalefet ettikleri bir suç şebekesi takibe alınmıştı. Yeterli delil ve belgeye ulaşıldığı kanaatine varılması üzerine dün sabah erken saatlerde şüphelilerin daha önceden belirlenen Ankara, İzmir, Yalova ve Aydın’daki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Düzenlenen operasyon kapsamında Ankara’dan C.A, T.A., N.K., İzmir’den O.E.; Yalova’dan S.A.; Nazilli’den belediyelere temizlik hizmeti veren firma yetkilisi Ö.T. ve firma görevlileri A.Y., S.A., Ü.İ.T. ve M.A.V.; Sultanhisar’dan eski Belediye Başkanı F.T., Sultanhisar Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Y.Ö.; Köşk’ten Belediye Başkanı R.K.K., eski belediye başkanı Y.T., R.K.K., M.T.; Kuyucak’tan Belediye Başkanı A.U.A.; Bozdoğan’dan Belediye Başkanı S.T.A., belediye görevlisi A.K., Umurlu’dan eski Belde Belediye Başkanı H.S., A.K., S.Ü, H.S. ve Atça’dan da M.A., N.I. isimliler şüpheliler gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında Sultanhisar’daki adresinde bulunamayan firari Ü.K’nin yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, operasyonun ardından CHP Milletvekili Bülent Tezcan ve CHP İl Teşkilatı’nın operasyonun siyasi olduğu yönünde ortaya attığı iddiaları değerlendirdi. Aydın'da 5 ilçe ile 2 belde belediyesine operasyon düzenlendiğini ifade eden Kaya; adı geçen belediyeler ve şahıslar hakkında 2010 yılında Nazilli Cumhuriyet Savcılığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'na yapılan şikayetler üzerine soruşturma başlatıldığını belirterek, “2010 yılından bu yana süren teknik takibin ardından adı geçen belediyelerin ihalelerinde bazı şahısların ihaleye fesat, resmi evrak üzerinde sahtecilik ve rüşvet aldıkları yönünde somut delil ve bulgular elde edildi. Deliller çerçevesinde Nazilli Emniyet Müdürlüğü, Aydın'da adı geçen ilçe ve beldelerde, İzmir, Ankara ve Yalova'da eşzamanlı operasyonlar düzenleyerek 24 kişiyi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 1 şüphelinin aranmasına devam ediliyor” diye konuştu.

Operasyonun ‘siyasi’ olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Başsavcı Kaya, gözaltına alınan bazı belediye başkanlarının aynı zamanda ihale komisyonu başkanı olduğuna işaret ederek, “Operasyonda birden fazla siyasi partinin mensubu olduğu belediye başkanı gözaltına alındı. Bu da operasyonun siyasi bir boyut taşımadığını gösteriyor. Kim olursa olsun ortada bir suç unsuru varsa biz görevimizi yaparız” şeklinde konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg