CHP lideri, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün görev yerinin değiştirilmesini 'Başsavcı değişmedi, başsavcı Sayın Erdoğan'dır. Zekeriya Öz orada terfi ettirildi, yerine bir başka Zekeriya Öz getirilecek ne fark eder' sözleriyle değerlendirdi.


ANKARA - Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün görev yerinin değiştirilmesi soruldu.

''Soruşturma ile ilgili itirazlarınız söz konusuydu. Başsavcının değişmesiyle soruşturmada ya da iddianamede farklılık mı olacağını düşünüyorsunuz? Yoksa bunu nöbet değişimi olarak mı algılıyorsunuz'' sorusunu Kılıçdaroğlu şöyle yanıtladı:

''Başsavcı değişmedi, başsavcı Sayın Erdoğan'dır. 'Ben bu davanın savcısıyım' demişti. Zekeriya Öz orada terfi ettirildi, yerine bir başka Zekeriya Öz getirilecek ne fark eder? Ayrıca o bir iddia makamıdır. Asıl olan karar verecek olan mevkideki kişilerin yansızlığı, tarafsızlığı ve bağımsızlığı. O kişiler öyle mi? Hayır. Niçin hayır? Çünkü Yargıtayın kararı çıktı, 'Bunlar tarafsız değillerdir' diye. Tarafsız olmayan bir yargıç bu davayı götürürse ne yaparlarsa yapsınlar, üç tane Zekeriya Öz'ü alırlar, yedi tane Zekeriya Öz'ü getirirler ne fark eder?'' (aa)