Bristol kentinde yaşayan James Byrne, Aralık ayında odun keserken başparmağını da yanlışlıkla testereye kaptırdı.

Doktorlar 29 yaşındaki İngiliz'in kopan parmağını yerine dikmeye çalıştı, ancak ameliyat başarıya ulaşmadı. Frenchay Hastanesi doktorları, bu nedenle hastanın sol ayak başparmağını ele nakletmeye karar verdi.

Ameliyatı düzenleyen cerrah ekibinden Umraz Khan "Ayak parmağını kaybetmenin etkisinin el başparmağını kaybetmek kadar ciddi olmadığını, bu nedenle kazancın kayıptan fazla olduğunu" kaydetti.
 
Byrne, baş parmağını yeniden yerine dikildiğinde kan dolaşımını sağlamak için sülükler de dahil her şeyi denediklerini ama sonuç alamadıklarını anlattı.

Ancak Dr. Khan'ın kendisine 'ayak parmağını almam gerekse de sana bir baş parmak sağlayacağım' dediğini söyledi.

Dokuz ay sonra elini yeniden kullanabildiğine sevindiğini söyleyen Bryne, görünüşün kendisini çok da kaygılandırmadığını, önemli olanın iş görebilmesi olduğunu kaydetti.

Duvar ustası olan Byrne, "Elimi kullanamasam hayatım mahvolurdu, çünkü başparmağım olmadan tuğlaları kavrayamıyordum." diyor.
 
Byrne şimdi yeni parmağını kullanmaya alışmak için fizyoterapi görecek. Doktorları, Bryne'ın ayağında başparmak olmadan dengesini sağlamaya da alışması gerekeceğini, ancak ileride rahatça yürüyüp koşabileceğini söylüyor.

Dahası ileride ek bir ameliyatla, parmağın el parmağına daha fazla benzetilebileceği belirtiliyor