Kadınlar gününün, kapitalizmin acımasız sömürüsüne karşı çok ağır şartlarda çalıştırılan işçi kadınların ilk kez toplu olarak başkaldırdığı günün yıldönümü olarak 1975 yılından bu yana kutlandığını anımsatan Ayşe Dindar, dünyada yaşanan zulme en fazla maruz kalan kadınların sorunlarının bir güne sıkıştırılamayacağını kaydetti. Dindar, inanç ve eğitim özgürlüklerinin önündeki engellere dikkat çekti.
"İnsanımızı ve özellikle de kadınlarımızı yanlış bilgi ve yönlendirmelerden koruyacak ve onlara gerçek doğrular olan bilgileri kazandıracak yolları açarak, onların tam bir hürriyet ortamında inançlarını yaşamaları, ideallerini gerçekleştirebilmeleri için önlerindeki tüm engelleri kaldırmak artık mutlak ihtiyaç haline gelmiştir" değerlendirmesinde bulunan Dindar, şunları kaydetti: "Yıllardır haksız olarak öğrenimleri engellenen ve çalışma alanları çok daraltılmış olan kardeşlerimizin acılarını yüreğimizde hissediyor, her sahada ve her kademede yetki kullananları insaflı davranarak hakka riayete davet ediyoruz. İktidar ve muhalefetin, okumak ve çalışmak isteyen ancak konulan engellerle mağdur edilen kızlarımızı oyalamaya ve umutlarını istismara son vererek vebalden kurtulmalarını istiyoruz. Geleceğin annesi olacak mağdur kızlarımıza reva görülen işkenceye artık son verilmesi ve arkalarından yetişmekte olan kız evlatlarımızın da kaderi olmaktan çıkarılması sağlanmalıdır ki, yetişecek nesiller eliyle yükselmesi umulan bir ülke sahibi olmaya hak kazanılabilsin"
Toplumu temelinden sarsan problemlerin çözülmesi gerektiğini kaydeden Dindar, “Çekilen acılar kimsenin umurunda değil. Açıkça görülüyor ki insanca yaşamak isteyen herkese sorumluluk düşmektedir. O halde sorumluluk duygusunu taşıyan ve özellikle de hakça bir düzene ihtiyaç duyan herkes, ülkesinin ve dünyanın gidişatını izlemek, zorundadır. Olayları değerlendirmek, yaşanan sıkıntıların ve maruz kalınan vahşetin son bulması ile güven ve huzur ortamını oluşturmak için çareler aramak ve bu maksatla neler yapabileceğini ve nelerin yapılması gerektiğini düşünmek zorundadır" ifadelerini kullandı. -iha