TSK'da uygulanan kılık-kıyafet yönergesi gereği, hiçbir tesise türbanlı ya da çarşaflı olarak girilmesine izin verilmiyor. Dün Harp Akademileri mezuniyet töreninde görülen türbanlılar bir an 'kurallar mı değişti' sorusunu akla getirirken türbanlıların akademide eğitim gören yabancı öğrencilerin yakınları oldukları anlaşıldı

Harp Akademileri Komutanlığı'nın 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni dün komutanlığın Maslak'taki Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Mezuniyet töreni devletin zirvesini ağırladı. 30'u dost ve müttefik ülkelerden gelen öğrenciler olmak üzere toplam 184 kişiye diploma ve sertifikaları verildi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral ilker Başbuğ ve kuvvet komutanlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Koksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan da katıldı.

BAŞBUĞ'A ALKIŞLI KARŞILAMA

Tören salonuna girişte Başbuğ ve komutanlar ayakta alkışlarla karşılandı. Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Toptan ise sessiz karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül de kendisini kapıda karşılayan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile birlikte salona geldi ve ayakta karşılandı.

Diploma alan askerlerin yakınlarının doldurduğu salonda türbanlılar dikkat çekti. Kışlalara, askeri tesislere kılık kıyafet yönergesi gereği türbanlı, çarşaflı ya da sakallı kimseyi almayan TSK'da "Kıyafet açılımı mı var?" soruları akla gelirken türbanlıların dost ülkelerden 'misafir' öğrencilerin yakınları olduğu anlaşıldı. TSK'nm eğitim kurumlarında Pakistan, Azerbaycan gibi birçok ülkeden öğrenci eğitiliyor.