AKP Genel Başkan Yardımcısı Göksel, türban sorununun kızların eğitimini engeller hale geldiğini savundu.

Göksel, sorunun mutabakatla aşılacağını söyledi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, başörtüsü konusunun “herkesin sorunu” olması gerektiğini belirtti ve “Herkes bunun kaygısını taşımalı. Bu engelin kaldırılması ancak toplumsal mutabakatla sağlanabilir” dedi.
Göksel, parti genel merkezinde düzenlediği sohbet toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Göksel, başörtüsü ile ilgili bir soruya üzerine şunları söyledi: “Diyoruz ki, başörtüsü bir engel halinde. Özellikle eğitimde kızlarımız için bir engel. Bu engelin kaldırılması da ancak bir toplumsal mutabakatla sağlanabilir. Bu herkesin sorunu olmalı. Herkes bunun kaygısını taşımalı. Bunu taşıyabildiği ölçüde de toplumsal bir mutabakatla bu konuya bir çözüm getirilebilmeli. Çünkü okuma hakkı herkesin sahip olması gereken bir hak.

Somut bir şey yok

Ama bu nasıl aşılır, anayasa da mı aşılır, başka türlü mü aşılır? O konuyu şu anda somut olarak kimse söyleyemez. Çünkü şu anda somut bir şey yok. Fakat biz prensip olarak özellikle eğitimde her türlü engelin, her türlü yasağın kalkması gerektiğinden yanayız. Bunu net olarak söylüyoruz.”

Önce yükseköğretim

Göksel, “Eğitim derken kademe olarak sadece yüksek öğretim mi yoksa tüm eğitim kurumlarını mı, ilköğretim, ortaöğretim mi?” sorusuna ise “Tabii ki yükseköğretim öncelikle” yanıtını verdi. “Hedef üniversitedeki yasakların kalkması” diyen Göksel, bir akademisyen olarak üniversitede herhangi bir yasağın olmasını kabul edemeyeceğini ifade etti.
Göksel, “Yasağın kalkması için şu an Türkiye"de bir toplumsal uzlaşma görüyor musunuz?” sorusuna da şöyle karşılık verdi: “Hem halkın arasında hem akademisyenler arasında böyle bir görüş var. Ama önemli olan bunun siyasi bir mutabakatla da TBMM"de ya da olması gereken yerde bir düzenleme haline getirilmesi gerekiyor. Ya da bu yönde toplu bir bilinç oluşması gerekiyor.”
Göksel, somut olarak ne yapılması gerektiği sorusuna ise “Yani eylemle, sokakla falan değil. Bunlar denendi zaten” yanıtını verdi.

AKP"nin kurmaylarından Nükhet Hotar Göksel AKP"nin akademisyen kökenli isimlerinden. Partinin vitrininde yer alan Göksel, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı da yaptı. Siyasete bulundu. 3 Kasım 2002 seçimlerinde giren Göksel, AKP"den İzmir Milletvekili seçildi.

Vatan