BaŞbakan Erdoğan, AKP"li vekillerle kapatma davasını değerlendirmeye devam ediyor. Erdoğan dün de bir grup milletvekiliyle bir araya geldi. Toplantıda şu diyaloglar yaşandı:

MENDERES-BAŞOL ÖRNEĞİ: Edinilen bilgilere göre toplantıda bir milletvekili, geçen yıl yaşanan 367 ve Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları sırasında yaptırılan “Demokrasinin yıldızları” kampanyasını hatırlattı. Milletvekili “Bu kampanya büyük ilgi gördü, benzeri bir kampanya yine yapılsın” önerisinde bulununca Başbakan buna karşı çıktı. Erdoğan “Dava sürecinde bu tür kampanyalar düşünmüyoruz, yapmayacağız. Menderes"i herkes biliyor, Salim Başol"u (Menderes"i idam eden mahkeme heyetinin başkanı) kim hatırlıyor” dedi.

NİYE ERKEN VERİLDİ?: Bazı milletvekilleri Anayasa Mahkemesi"ne ön savunmanın erken verilmesini gündeme getirerek, “Neden ek süre istenmedi?” diye sordu. Başbakan, savunma çalışmalarını bitirdiklerini ve ek süre istenmesi için bir neden olmadığını ifade etti. Erdoğan, “Dava sürecini kısa tutmak istiyoruz” derken, sürece ilişkin takvim verdi. Erdoğan, 2 aylık süre içinde dosyanın raportöre verilecek hale geleceğini belirtti.

EKONOMİK ADIMLAR: Ali Bayramoğlu ve Abdülkadir Akgöl, ekonomik durgunluğa işaret ederek psikolojik rahatlık sağlayacak adımlar atılmasını istedi.