Depremdeymiş gibi camlarımız kırılıyor. Evlerimizin duvarları çatlıyor. Korku içinde yaşıyoruz. Ama bizim sesimizi duyan yok" dedi.
 
Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta, 50 haneli ve 70 kişinin yaşadığı Bahçeyazı Köyü’nde İl Özel İdaresi ile özel kuruluşlara ait taş ocaklarında son dinamit patlatılması sırasında bazı evlerin camları kırıldı, duvarlarında açılma oldu. Bahçeyazı Köyü’nün 300 metre kadar yukarısında yapılan patlatmalar, her defasında endişe yaratıyor ve evlerin hasar görmesine neden oluyor.
Köyde oturan 77 yaşındaki Nesibe Ertane, evde tek yaşadığını belirtirken, "Sanki deprem oluyor. Patlamalar nedeni ile evimde çatlaklar meydana geldi. Başka evim yok ki ona gideyim" dedi.
 
Evi hasar gören Ömer Dülger, yarıkları kapattıklarını ve yöre halkına zarar veren dinamitle taş kırma yönteminine son verilmesini istedi. Mustafa Yalçınkaya, "Evimizden yuvamızdan bezdik. Her an için korku ile yaşıyoruz. Bazen patlatacakları zaman duyuru yapıyorlar. Ama başımız taş yağıyor. Bahçemize, evimize, bacamıza her yere taş düşüyor" diye konuştu.
 
 
Köy sakinlerinden 37 yaşındaki Osman Bayrak da, patlamaların şiddetiyle camlarının mız kırılıyor. Hayvanlarımız kaçıyor. Kalp hastası olduk. Arazinin verimi tozdan dolayı düştü. Ummadık anda jandarma geliyor. Bölgeyi terk et. İş bırakıyoruz. Köy hane halkı artık burada yaşamaktan usandı. Herkesin hayati tehlikesi var. Doğum yapan kadınlarımız, hamile kadınlarımız köyde kalmıyor. Bu taş ocaklarının kullanılmasını istemiyoruz. İlla birilerin sakat kalması ölmesi mi gerekiyor? Yalvarıyoruz, yetkililer sesimizi duysun" diye konuştu.
 
DHA