Ege kıyılarına gelen Sırpların hiçbir sorunla karşılaşmadan tatillerini yapmaları nedeniyle geçmiş yılın teşekkürü bu yılında temennilerini ileten Başkonsolos, Aydın polisine de teşekkür etti.
Sabah saatlerinde Sırbistan İstanbul Başkonsolosu Dragan Markoviç ve Sırbistan İzmir Fahri Konsolosu Fahri Durak Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy"u makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşmasına teşekkür ederek başlayan Dragan Markoviç, geçtiğimiz yıl Sırbistan"dan gelerek Ege kıyılarına ve Aydın"ın turistik ilçelerine tercih eden Sırp vatandaşlarının hiçbir sorunla karşılaşmadan tatillerini yaptıklarını belirtip, bütün Türk yetkililerine teşekkür etti. Ülkelerinde vatandaşların tatil için Türkiye tercihinin her geçen yıl arttığını dikkat çeken Başkonsolos Dragan, “Türkiye"ye Sırbistan"dan geçen yıl 150 bin turist geldi. Bu rakamın büyük bir kısmı Ege kıyılarını tercih etti. Turizm sezonunda Türkiye"ye gelen vatandaşlarımız bugüne kadar her hangi bir sorun yaşamadı. Türk yetkililerinin turizm konusundaki hassasiyetleri bizleri mutlu ediyor. Bu anlamda Türk emniyet yetkililerine ve idareciler ülkem adına teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
“1 MİLYON TURİST AĞIRLIYORUZ”
Ziyaretlerinden dolayı Sırbistan Konsolosu"na teşekkür eden Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Turizmi hassasiyet gösterilmesi gereken çok narin bir sektör olarak nitelendirirken, Turizm"in en ufak bir olumsuz hareketten etkilendiğini dile getirdi. Her yıl Aydın"da 1 milyonu aşan bir turist kitlesini ağırladıklarını kaydeden Ulusoy, bu sayıyı daha da yükseklere çekmek için çaba gösterdiklerini kaydetti.