İHLAS SON DAKİKA - Beşir Atalay’ın dün TV’den verdiği yanıta yanıt CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’den geldi. Tekin, Atalay’a çağrıda bulunarak, “Koruma müdürünün Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a, Korkmaz’ın da Mustafa Çelik’e ne dediğini merak ediyorlarsa TİB’ten telefon kayıtları istensin. Kamuoyuna açıklansın” dedi.

CHP ile hükümet arasındaki Köstebek polemiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın dün TV’den verdiği yanıta yanıt CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’den geldi. VATAN’a konuşan Tekin, “Koruma Müdürü Ali Karabağ’ın Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a, Korkmaz’ın da aradığı Kanal 7 yöneticisi Mustafa Çelik’e ne dediğini merak ediyorlarsa TİB’ten telefon kayıtları istensin. Koruma müdürünün unuttum dediği konuşmalar da kamuoyu önünde açıklansın” çağrısı yaptı. Tekin, Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılara da çağrıda bulunarak, “Savcılarımızın adaletine güveniyoruz. En az Almanya’daki savcılar kadar soruşturmayı takip edeceklerini düşünüyoruz” dedi.

Koruma Müdürü ve Belediye Başkanı’nın savcılığa ifade verdiğini hatırlatan Tekin, “Sayın Bakan hatırlamıyor diyor ancak 1 ay önce savcılığa verilen ifade de savcılık, görüşmeleri hatırlatıp sorular yöneltiyor. Burada da koruma müdürü önce reddediyor ancak daha sonra kabul ediyor.

1 ayda unuttu mu ne konuştuğunu? Sayın Bakan bu ifadeleri de isteyip baksın” dedi. Tekin, Atalay’ın koruma müdürünün Kanal 7’ye yapılan Deniz Feneri baskınından iki gün önce yaptığı telefon görüşmelerinde “Eyvah, baskın olacak, önlem alın” dediğini söyledi. Tekin, “Müdürün hatırlamaması mümkün değildir Sayın Bakan. Eğer savcılığa verdiği ifadeye bakarsa daha çok taze ve çok yeni, inanıyoruz ki kesinlikle sizin de bilginiz var. Sayın Bakan’a soruyoruz; senin müdürün savcılığa nasıl bir ifade vermiştir, o ifadeye lütfen bir bakın” diye konuştu.

Organize işler

Kılıçdaroğlu’nun Deniz Feneri soruşturmasındaki “organize işleri” 2008 yılında verdiği soru önergesiyle sorduğunu ancak 3 yıl boyunca yanıt alamadığını ifade eden Tekin, “Yılmaz Erdoğan’ın kulakları çınlasın. Organize işleri meşrulaştırarak hiçbir şey değilmiş gibi sıradan, ‘Efendim, İçişleri Bakanı’nın koruma müdürü herhangi bir belediyeyi arayabilir, bunda ne var’ diyecek kadar pişkinliği de doğrusu anlamış değilim” dedi. Sayın Bakan ve AK Parti yetkilileri bu konuda çok hassas davranıyorlarsa burada çok açık ve net söylüyorum; CHP olarak biz çok açığız. Nerede isterlerse sadece Deniz Feneri’ni tartışmak için Sayın Bakan dahil olmak üzere bu organize işlerin nasıl döndüğünü karşılıklı tartışalım.

“Atalay için gensoru önergesi üzerinde bir çalışmanız var mı?” sorusuna Tekin şöyle dedi:

“Umut ediyorum ki gensoruya kalmaz. Demokratik ülkelerde istifa müessesesi diye birşey vardır, Sayın Bakan herhalde gereğini yapacaktır. İftira diyor. Siz bana şu iftiradır deyin, ben özür dileyeceğim Sayın Bakan’dan. TV TV geziyor pişkin pişkin.”

Tekin, “Telefon konuşmalarının içeriği hakkında bilginiz var mı?” sorusu üzerine ise “Kılıdçaroğlu’nun bugüne kadar kamuoyuna açıkladığı belgelerden hangisinden şüpheniz var.

Açık açık söyledi. Ne diyor koruma müdürü? Diyor ki ‘Eyvah, baskın olacak, önlem alın’ bunu söylüyor. Bu sıradan bir belediye-koruma müdürü görüşmesi değil ki” dedi.

Tekin, Bakan Atalay’ın Kılıçdaroğlu’na dava açacağı yönündeki açıklamasını da değerlendirirken “Açabilir. Nasıl açacak, ne diyecek, ben merak ediyorum. Hukuken Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeler bilgiler, hangisi yalan da Sayın Bakan dava açacak? Merak ediyorum nasıl dava açacak, gerçekten merak ediyorum.

Gensoru gündemde

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre Başbakan’dan yeni bir açıklama gelmez ise dosyadaki bazı bilgiler de çeşitli toplantılarda açıklanacak. Atalay için gensoru çalışmaları da başlatılacak ve TBMM’de konu gündemde tutulacak.

vatan