Olayın “polis baskını” olarak nitelenmesine üzülen Atalay"ın, Mumcu"ya, söz konusu 2 kişinin bulunamayabileceğini ima etmesi dikkati çekti.
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de dün Mumcu"yu telefonla arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü iletti.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, perşembe akşamı TBMM Genel Kurulu"nda, UMAG baskınını eleştirirken, “Atatürkçü yurtsever vakıflara polis tarafından baskın yapıldığını” söyledi.

Görüntüler polis laboratuvarında

Öte yandan Milliyet"in aldığı bilgiye göre, söz konusu iki kişinin tespit edilmesiyle ilgili soruşturma sürmesine karşın, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele (TEM) Şubesi, vakıftan alınan görüntüler üzerinden henüz bir tespit yapamadı. Görüntülerin, TEM Şubesi özel birimindeki uzmanlarca incelendiği, ancak görüntülerin sağlıklı olmadığı öğrenildi. Vakfa ait görüntülerin bahçedeki kamera kaydını içermesi ve akşam saatlerindeki karanlık nedeniyle, söz konusu iki kişinin eşgallerinin tam olarak seçilmediği belirtildi. Bu nedenle görüntüler dün kurye ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı"na gönderildi. Burada yapılacak renk açma ve eşgal tespiti sonrasında elde edilecek daha net görüntüler üzerinden savcılık tarafından soruşturma genişletilecek. UMAG kaynakları ise “Görüntüler işin uzmanı için çok net” yorumunu yaptı./milliyet