Maliye Bakanı Kemal Unakıtan bir hafta önce yatırıldığı
hastaneden hâlâ taburcu olmadı. Hastane yönetimi “Durumu iyi, dinleniyor” diyor. Ancak Unakıtan ziyaretçilerle görüştürülmüyor, görüntü vermiyor. Böyle olunca da çeşitli söylentiler çıkıyor

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, geçtiğimiz hafta Pazar günü ani bir rahatsızlık nedeniyle götürüldüğü Hacettepe Hastanesi"nden hala taburcu edilmedi. Bu durum başkent kulislerine değişik rivayetlerin yayılmasına neden oldu.

Hastaneden hafta başında yapılan açıklamalarda Bakan Unakıtan"ın “soğuk algınlığı - grip” nedeniyle rahatsızlandığı belirtilerken, Bakan"a anjiyo yapıldığı ve kalp damarlarından 3"ünün tamamen tıkalı olması nedeniyle by-pas ameliyatı gerektiği ortayı çıktı. Bu gerçeğin ortaya çıkması üzerine yeniden açıklama yapan Hastane yönetimi kalple ilgili sorunu ve ameliyat olasılığını kabul etmek zorunda kaldı.

Önceki gün açıklama yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Dr. Uğur Erdener, Unakıtan"ın şu an istirahat ettiğini, gelecek hafta içinde de kalbe yönelik tedavi planıyla ilgili karar verileceğini söyledi. Erdener, “Bakan"ın rahatsızlığıyla ilgili stent ve ameliyat seçenekleri üzerinde yoğunlaşılıyor değil mi?” sorusuna, “Çok fazla seçenek yok zaten. Var başka seçenekler var ama bunlara karar verecek durumda olan Sayın Bakanın bizzat kendisidir” diye yanıt verdi.

Öte yandan Bakan Unakıtan"ı hafta boyunca çok sayıda bakan, milletvekili, siyasi, belediye başkanı ve üst düzey bürokrat ziyaret etti. Ancak ziyaretçilerin çok önemli bir kısmı Bakan Unakıtan"ı göremedi. Oysa ilk bir iki gün içinde bazı bakan arkadaşları ziyaret ettiğinde onlarla görüşmüş hatta espriler yapmıştı. Bakan"ın “uyuduğu veya dinlendiği” gibi gerekçelerle ziyaretçiler eşi Ahsen Unakıtan tarafından ağırlandı. “Bakan"ın durumu çok iyi, neşesi de yerinde” açıklamaları yapılmasına rağmen Bakan Unakıtan, günlerdir kapıda bekleyen basın mensuplarının karşısına çıkarak görüntü vermedi.

Maliye Bakanlığı koridorlarında günlerdir konuşulan iddialar şöyle:

Unakıtan, geçtiğimiz hafta sonu anjiyo oldu. Ancak ardından rahatsızlanarak Pazar günü yeniden hastaneye kaldırıldı. Ertesi gün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında kendisini ziyaret eden Başbakan Erdoğan, Unakıtan"la 45 dakika görüştü. Şu anda yapılacak bir kalp ameliyatının ardından Bakan Unakıtan"ın en az 2 ay bakanlıktan uzak kalması gerekeceği vurgulandı. Maliye Bakanlığı"nın, üstelik seçime giderken, bu kadar bakansız kalması mümkün görünmüyor. Bu yüzden ameliyatın ertelenebilmesi araştırılıyor.

"Kısmi felç" söylentisi

Öte yandan Unakıtan"ın “çok iyi” olduğunun açıklanmasına rağmen, kendisini ziyarete gelen bir çok bakan ve milletvekilleriyle görüştürülmemesi dikkat çekiyor. Unakıtan"ın kısmi felç geçirdiği, yüzünde bir kayma olduğu ve konuşmasının bozulduğu iddia ediliyor.

"Başbakan görevden alacak" iddiası

Başkent kulislerinde dolaşan iddiaya göre, Başbakan Erdoğan, kabine değişikliği yaparak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan"ı bakanlıktan almayı planlıyor. Bunun için de Bakan"ın sağlık sorununun gerekçe gösterileceği belirtiliyor. Bu iddiayla ilgili, Bakan Unakıtan"ın hastaneye yatmadan çok kısa bir süre önce ekonomi yönetimiyle yapılan bir toplantıda söylediği bazı sözler ve espriler işaret ediliyor. Bu toplantıda, önümüzdeki döneme ilişkin bir uygulama konusunda Unakıtan"ın, “Dur bakalım, kalır mıyız gider miyiz, patron bizi burada tutacak mı bir bakalım” esprisi yaptığı anlatılıyor.
Vatan