Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Natoyolu Caddesi üzerindeki bir kuyumcu dükkanına gelen kar maskeli ve tabancalı 2 kişi, kuyumcu sahibi Halil Solmazgül ve kızı Funda Höke'yi etkisiz hale getirerek dükkanın arka tarafındaki odaya götürdü.

Solmazgül'ün soygunculara direnmesi üzerine şahıslar havaya ateş edip, vitrindeki altınları alarak kaçtı. Çevredeki vatandaşlar dükkandan gelen sesler üzerine kuyumcu dükkanına akın ederken, ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri soyguncuları yakalamak için bölgeyi abluka altına aldı. Soyguncular ara sokaklarda izlerini kaybettirerek kaçarken, polis işyerinde yaptığı incelemede yerde bulunan boş kovanın 'kurusıkı' tabancaya ait olduğunu tespit etti.

İşyeri sahibi Halil Solmazgül, bilgisayarda oyun oynadığı sırada kar maskeli 2 kişinin müşteri gibi içeri girerek kendisine silah çektiklerini söyledi. Kendisini ve kızını dükkanın arka tarafında bulunan odaya altıklarını belirten Solmazgül, "Elinde silah bulunan şahıs bizi arka taraftaki odayı aldı. Yanındaki arkadaşı da vitrinde bulunan altınları topladı. Kar maskeli 2 kişi daha sonra hızla kaçtı" dedi.

Yaklaşık 30 bin YTL değerindeki altını alarak kaçan şahısların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

HABER 7