Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 Genel Kurulu, büyükşehir belediyesinin ev sahipliğinde Ankara Sheraton Oteli’nde yapıldı. 
 
 
Genel kurulun açılışını yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyenin yaptığı çalışmaların vatandaşların kendisini ihmal edilmiş, dışlanmış, problemleriyle baş başa bırakılmış hissetmediği takdirde bir anlam ifade ettiğini söyledi. 
 
Büyükşehir Belediyesi’nin 164 sosyal proje gerçekleştirdiğine dikkat çeken Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projeleri dünyanın pek çok kenti tarafından da yakın ilgiyle izleniyor ve model olarak kabul ediliyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından yapılan yeni dönem başkanlık seçimlerinde tek aday Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu. 
 
Üyelerin tamamına yakınının oylarını alarak Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanı seçilen Başkan Gökçek, bir teşekkür konuşması yaptı. Gökçek, “Kentler arasındaki iletişim, etkileşim ve paylaşımı artırarak, Avrupa dayanışmasının en güzel örneklerini birlik üyeleri ile gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” dedi.
 
 
Türkiye