3. olağan kongresine hazırlanan AK Parti Kuşadası ilçe teşkilatında delege seçimlerinin ardından belde başkanlığı seçimleri de tamamladı. Yapılan seçimler sonunda AK Parti"nin Kuşadası"na bağlı Davutlar ve Güzelçamlı beldelerindeki belde başkanları güven tazelerken, yeni yönetim kurulları da belirlendi.
Yapılan seçimler sonunda AK Parti"nin Davutlar belde başkanlığı seçimlerinde İbrahim Öztürk güven tazeledi. İbrahim Öztürk başkanlığındaki belde yönetim kurulu ise Ahmet Altümsek, Kemal Koç, Bayram Tirkayi, Melih Çınar, Mustafa Koç, Niyazi Hamarat, Murat Yılmaz, Yaşar Kılınç ve Remzi Küçük"ten oluştu. Kuşadası"na bağlı Güzelçamlı beldesinde ise AK Parti belde başkanlığı"na Fikret Taylan yeniden seçildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Mümin Rüzgareş, Yüksel Gündoğan, Mustafa Canlı, Gürbüz Taşkın, Yüksel Mandıracı, Hüseyin Celepci, Mümin Erat, Hasan Soyyiğit ve Mümin Tuncay ise yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.
19 Ekim tarihinde 3. Olağan İlçe Kongresi"ni yapacak olan AK Parti İlçe Teşkilatının Kuşadası merkezindeki 15 mahalle ve 6 köy ile Güzelçamlı ve Davutlar beldelerindeki delege seçimleri ise daha önce gerçekleştirilmişti. Delege seçimlerinin ardından belde başkanlığı seçimlerinin de yapılması ile sıra ilçe kongresi geldi. AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı İbrahim Üstün, ilçe kongresinin de 19 Ekim"de yapılacağını belirterek, “Daha önceden delege seçimlerini yapmış ve 427 delegemizi belirlemiştik. Çok başarılı ve yoğun ilgi gören bir belde başkanlığı seçimlerini de tamamladık. Belde başkanlarımız yeniden güven tazeledi ve yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi. Hem delege hem de belde başkanlığı seçimlerini tam anlamıyla birlik ve beraberlik içerisinde tamamladık. Bir yandan ilçe kongresi hazırlıklarımız sürerken, bir yandan da yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor” dedi.