Belediyeler kararnamesine göre Nazilli"ye bağlanan İsabeyli Belde Belediye Başkanı B. Kuvvet Erim, karara tepki gösteren belde halkını sağduyulu olmaya davet etti.
İsabeyli meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Belde Belediye Başkanı B.kuvvet Erim, Nazilli"ye bağlanma ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Erim, belediyelerinin kapanmasının bir yanlışlık sonucu olduğunu ve bu yanlışlığın en kısa sürede düzeltileceğine inandığını söyledi. Büyük bir heyecanla ikinci dönemlerine başladıklarını ancak beklenmeyen bu durum karşısında morallerinin çok bozulduğunu ifade eden Başkan Erim; “Beni ikinci dönem göreve getirdiniz, Ancak büyük bir heyecanla işlere başlamışken beklemediğimiz bir durumla karsılaştık. Herhalde Türkiye"mizin siyasi hayatında böyle bir olay görülmemiştir. Sizler gecenizi gündüze kattınız, isinizden gücünüzden kaldınız, büyük bir özveri ile secim çalışmalarına katildiniz. Partimizin oyları Türkiye genelinde yüzde 38'den Aydın genelinde yüzde 25'e düştüğü bir secimde sizler, İsabeylimizde partimizin oylarını yüzde 49'a çıkardı. Partimizin ve Sayın Başbakanımızın Türkiye"mizin çıkarları doğrultusunda çıkardığı bazı Belediyenin kapanması ile ilgili kanunun Isabeyli"miz icin bir yanlışlık sonucu uygulandığını düşünüyorum. Siyasilerimizin ve bürokratlarımızın bu yanlışlığı en kısa zamanda düzelteceğini tahmin ediyorum” dedi.
İller Bankası'na 2009 yılında ödeyecek olduğu 61bin TL ortaklık payı ile İabeyli"nin birçok ilçeden daha iyi durumda olduğuna işaret eden Başkan Erim, “Bir kısmını belirttiğim nedenlerden dolayı biz Nazilli Belediyesine bağlanmayı hak etmedik, sizleri sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Hakkimizi siyasi ve hukuki zeminlerde arayacağız, "Yanlış hesap Bağdat"tan döner." Hiç kimsen in şüphesi olmasın, yanlış bir isimiz olmadı, yapılması gerekenleri yaptık. Belediyemizin kapanmasının bir yanlışlık sonucu olduğunu düşünüyorum ve bu yanlışlığın en kısa sürede düzeltileceğine inanıyorum” diye konuştu.