Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim"in 2008 yaz sezonundaki ekon0omik durumunu değerlendirdi. Bu yılın ilçede faaliyet gösteren esnaflar esnaf açısından iyi geçmediğini iddia eden Pektaşoğlu, “Herkes ayağını denk alsın ona göre hareket etsin” dedi.
2008 yılı yaz sezonunu ortasına gelindiği şu günlerde Didim"deki esnafların son durumuyla ilgili değerlendirmeler yapan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, “Her geçen sezon esnafın durumu kötüye gidiyor. Her yıl bir önceki yılı arıyoruz. Aynı pastadaki dilimler gittikçe arttı.esnafımız ayağını denk alsın.bu sezon turizm de kötü gidiyor. Didim de yaşayan İngilizlerde Türk ortak bularak kendi yerlerini açıyor” diye konuştu.
KAYITLI TEK YABANCI YOK
Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı tek yabancı olmadığını da değinen Pektaşoğlu, şöyle konuştu: “Bize kayıt yaptıracak esnafta ustalık belgesi arıyoruz. Bu belge olmadan işyeri açma izni vermiyoruz. Belediyemizde 3308 sayılı yasaya göre ustalık belgesi olmayan kişilere işyeri açma ruhsatı vermemeli. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Vasıfsız kimse işyeri açmamalı. Didim Ticaret Odası"ndan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz” (iha)