Bazı aydınlar tarafından başlatılan ve ülke genelinde büyük tepkilere neden olan “Ermenilerden Özür Diliyoruz” kampanyasına bir tepkide Saadet Partisi Didim İlçe Başkanı Mehmet Peçen"den geldi. Peçen “Ermenilerden özür dilenecekse neden bu zamana kadar bekletildi” dedi.
Saadet Partisi Didim İlçe Başkanı Mehmet Peçen “Tarihini bilmeyen bu kişiler 1918 yılında yapılan katliamların Türkler mi; Ermeniler mi yapmış ilk önce onu araştırsınlar bakalım. O döneme ait toplu mezarlar çıkartıldı, küçük çocukların yakılıp evlerde toplu katliamları yapıldığından bu kişilerin hiç mi haberi yok.Bu kişiler geçmişi karıştırarak bunları ön planda tutmak istiyor” diye konuştu.
“Ermenilerden Özür Diliyoruz” kampanyasını başlatan aydınları sert şekilde eleştiren SP Didim İlçe Başkanı Mehmet Peçen “Bu kampanyayı başlatan kişilerin ilk önce kimliklerine bakılmalı. Bu kişiler ne amaçla bunu yapmış bir düşünülmeli.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Ermenistan"a yaptığı gezi iki ülkenin aralarındaki sorunların çözümü açısından atılmış önemli bir adımdır. İki ülke arasında var olan sorunların çözümünde siyasilerin etkisi çok büyük, bu iki ülke halkını da olumlu şekilde tetikliyor. Şöyle etrafımıza bakalım ülkemize komşu olan ülkeler hep halkımıza düşmanımız diye aktarıldı ama yerel de iki ülkenin insanları düzenlenen etkinlik ve festivallerde bir araya gelerek dostluk ve barış mesajları veriyor. Ama ne yazık ki bu tür kampanyalar ise toplumları karşı karşıya getiriyor” ifadelerini kullandı.