Törende en ilgi çeken taraf ise AK Parti Milletvekili tarafından, Kuşadası"nın yeni Belediye Başkanı"na verilen başarı plaketi oldu. AK Parti Milletvekili Ertürk, Başkan Altüngün"e başarılı çalışmalarından dolayı takdir plaketi verdi.
Kuşadası Belediyesi"nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve inşaatı da hayırsever Saip Köseoğlu tarafından yaptırılan yeni sağlık ocağı ve acil yardım istasyonu, düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine; AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Saip Köseoğlu"nun kızı Ayşıl Başöz, Kuşadası Belediye Meclisi Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Özellikle yaz aylarında yoğun insan ve araç trafiğinin yaşandığı Kuşadası"nın Kadıkalesi, Karaova, Yavansu ve Değirmendere Mahallelerinde sağlık ocağı ve kurtarma istasyonu alanında yaşanan ihtiyaç, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün girişimiyle giderildi. Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı"nın talebi üzerine Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan hazırlıkların ardından, binanın inşaatı hayırsever Saip Köseoğlu tarafından üstlenildi. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungü"nün girişimiyle çok kısa bir süre içerisinde bitirilen inşaat, çevre düzeni ve altyapı çalışmalarının ardından “Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı Ek Polikliniği” ve “Kadıkalesi 112 Acil Yardım Kurtarma İstasyonu” hazır hale getirildi.
Kadıkalesi Mahallesi"ndeki Nazilli Sitesi karşısına yapılan ve bölgedeki önemli bir ihtiyacı giderecek sağlık tesisi, Kadıkalesi, Yavansu ve Karaova Mahallelerine hizmet verecek. Özellikle yaz aylarında yoğun bir insan ve araç trafiğinin yaşandığı bölgeye hizmet vermesi planlanan 112 Acil Yardım ve Kurtarma İstasyonu"nda tam teşekküllü bir ambulans sürekli hazır bulunacak. Poliklinikte ise bir hekim, bir hemşire ve bir hastabakıcı sürekli görev yapacak.
Kuşadası Belediye Bandosu"nun çaldığı şarkı ve marşların ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Şükrü Güngör, binanın yapılış aşamalarında emeği geçenlere başta Kuşadası Belediye Başkanı Altungün ve inşaatı yaptıran hayırsever Saip Köseoğlu olmak üzere teşekkür etti.
Daha sonra konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise önemli bir ihtiyacın bulunduğu bölgeye yapılan sağlık ocağı ve kurtarma istasyonu inşaatının çok kısa sürede tamamlandığını belirterek, inşaatı üstlenen hayırsever Saip Köseoğlu"na da teşekkür etti. Altungün, “Bölgede özellikle yaz aylarında vatandaşlarımız büyük sıkıntılar yaşıyordu. Küçük bir aşı için bile bu bölgede yaşayan insanlarımız merkeze gelmek zorunda kalıyordu. Bunun yanında yaşanan kazalarda ve acil ihtiyaçlarda ambulans için yine uzak noktalardan talepte bulunuluyordu. Şimdi bu önemli sorunu ortadan kaldıracak önemli bir tesisimize kavuştuk. Hem bölgedeki 4 mahalleye hem de araçlarıyla seyahat edenlere hizmet verecek poliklinik ve acil yardım istasyonu, bölgedeki vatandaşlarımızın sağlık sorunlarına köklü bir çözüm getirecek” dedi.
Önemli bir turizm kenti olan Kuşadası"nın sorunları kısa sürede çözen bir belediye yönetimine sahip olduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ise hükümet olarak Kuşadası"na özel ilgi gösterdiklerini belirterek, Kuşadası Devlet Hastanesi"ne 100 ek yatak kazandırmak için harekete geçtiklerini ifade etti. Kuşadası"nın sorunlarını en ince ayrıntısına kadar bildiklerini ve çözüm için çaba harcadıklarını kaydeden Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de “İstendiğinde işlerin ne kadar çabuk bitirilebileceğinin en güzel kanıtı oldu bu hizmet binası. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleştirdi. Törene katılan Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı, Kuşadası Belediyesi ve Kadıkalesi Muhtarı Mehmet Yazıcı"nın emeği geçenlere plaket vermesinin ardından, açılış kurdelası AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Saip Köseoğlu"nun kızı Ayşıl Başöuz tarafından kesildi.