Odasının yeni çıkan esnaf yasası nedeniyle çok zor duruma geldiğini ifade eden Ustaoğlu “Bu güne kadar bağışlarla ayakta duran odamız kapanmak üzeredir” dedi.
26 yıl Bakırcılar Odasına hizmet verdiğini ifade eden Başkan Ustaoğlu, istifasının kabul edilmesinin ardından odada düzenlediği bir toplantıda görevini Başkan Vekili Mehmet Karadeli"ye devretti. Odanın hesaplarını ve defterlerini yeni başkana devreden Ustaoğlu “103 üyeli odamız 2005 yılından beri 136 üye ile Nazilli"de hizmet vermektedir. Alnımın akıyla 26 yıl hizmet verdiğim görevimi devretmemin mutluluğunu yaşıyorum. Görevim boyunca her zaman odamı ve üyelerimi korudum. Diğer 14 odamızla birlikte herkese eşit ve adil davrandım. Acı tatlı hatıraları paylaştığım 26 yılın ardından odamı borçsuz ve sıkıntısız bir şekilde devrediyorum. Bize görev yaptığımız süre boyunca büyük destek veren Sayın Birlik Başkanım Hulusi Akşit"e ve çok değerli üyelerime gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni yürürlüğe giren 5362 sayılı esnaf yasasının, zaten zor durumda olan oda esnafına büyük zarar verdiğini ifade eden Ustaoğlu “Yeni çıkan bu yasa ile Bakırcı esnafımız çok zor duruma düştü. Ben dahil olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz ve oda sekreterimiz 8 aydır tek kuruş maaş alamıyor. Üyelerimiz aidatlarını ödeyemez durumda. Yönetim kurulunun bağışları ile odamız ayakta duruyor. Korkarım bu gidişle odamız kapanmak zorunda kalacaktır. Bütçesi giderlerini karşılayamayan odamızı daha fazla ayakta tutma şansımız yok. Bu güne kadar görev yapan sekreterlerime de teşekkür ederek yine her zaman odamın yanında olacağımı ve her zaman destek olacağımı ifade etmek istiyorum. Bundan sonra asli görevim olan Altıntaş Mahalle Muhtarı olarak mahalleme hizmet için çalışmak istiyorum” dedi.
Daha sonra başkanlığı devreden Ustaoğlu, yeni Başkan Mehmet Karadeli"ye ve üyelere başarılar diledi. Karadeli"nin 2010 yılına kadar başkanlık görevini sürdüreceği öğrenildi. (iha)