Oğlunu evlendiren Türk Standartları Enstitüsü Başkanı, 37 bin davetiye dağıttı. Düğünde 43 adet büyükbaş hayvan kesildi, 2 ton pirinçle pilav pişirildi

Düğüne katılan konuklara fuar merkezinine konulan masalarda yemek

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı ve Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, oğlu Serhat"ı (25) nişanlısı İrem Karacığan ile Konya TÜYAP Fuar Alanı"nda düzenlenen görkemli düğünle evlendirdi. Davetliler, dün saat 08.00"den itibaren Fuar Merkezi"ne gelmeye başladı. Yaklaşık 37 bin davetiyenin dağıtıldığı düğüne katılanlara ikram edilmek üzere 43 büyükbaş hayvan kesilip 2 ton pirinç kullanılarak yemek hazırlandı. Geleneksel etli düğün pilavının dağıtıldığı fuar merkezine gelen davetliler, kurulan 10"ar kişilik masalarda karınlarını doyurdu.

"Bir geleneği yaşatıyoruz"
Davetlileri kapıda karşılayıp tokalaşan Tahir Büyükhelvacıgil şunları söyledi:
“Herkesin başımızın üstünde yeri var. Türkiye"nin dört bir yanından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu bizim mutlu günümüz. Herhalde bu kadar büyük bir düğün de Konya"da ilk kez oluyor. Biz burada bir geleneği yaşatıyoruz. Zengin- fakir ayrımı olmadan herkes aynı masada yemeğini yiyor, her kesimden insanlar kucaklaşıyor. Mükemmel bir olay bu. Herkes halinden memnun.”
Düğüne, aralarında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti"li Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, RTÜK Başkanvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin ve TSE Daire başkanları da katıldı.

DHA