Efeler ilçesi Şükran Güngör Sahnesi''nde gerçekleştirilen CHP Efeler İlçe Başkanlığı Kongresi'ne CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile parti delegeleri katıldı.
Kongrede kürsüye çıkan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, CHP Genel Merkezi'nden kendisi adına gelen şikayet mektupları olduğuna dair telefon edildiğini belirterek "Değerli arkadaşlarım bu önemli seçim kongremizde ülkemizdeki genel politika üzerinde konuşmayacağım. Ülkemizin ne gibi bir kaosa sürüklendiği konusu hepinizin zaten malumu olduğu bir konu. Ülkemizin içinde bulunduğu şartları iç politika ve dış politikadaki kötü gidişatının hepsinden haberdarsınız. Bunun dışında bahsetmek istediğim konular var. İşten çıkarma ve işe alma tehdidiyle siyaset yapılmaz bu tür davranışlar bir insanlık ayıbıdır demokrasi ayıbıdır, biz Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak bu tür davranışların içinde olamayız. Biz dürüst ilkeli ve şeffaf bir siyaset için görevimizin başındayız ve bu Parti'nin içinde bu yüzden varız" dedi.
Özakcan konuşmasının devamında; "Geçen hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'mizden bir telefon aldım. Telefonda bana 'Efeler Belediyesi başarısız', 'Efeler Belediyesi Başkanı Mesut Özakcan'ın halkla ilişkilerin kopuk' ifadeleri yer alan birtakım mektuplar aldıklarını belirttiler. Bu mektuplarda ne adres bilgisi yazılmış ne de telefon numarası yazılmış. Sağolsun Genel Merkezimizdeki yetkililerimiz mektupları ciddiye almadıklarını ve organize bir iş olduğu tahmin ettiklerini söyledi. Bu konu üzerinden dikkatleri üzerine çekmek istediğim bir olay var. 1 Kasım öncesi bir ulusal anket firmasına, herkes tarafından bilinen bir anket firmasına Efeler ilçesinde anket yaptırdım. 'Mesut Özakcan, ilgileniyor mu?' 'Halkın sorunları ile ilgileniyor mu?' 'Sorunlara çözüm arıyor mu? diye. Anket sonuçlarında seçildiğim oy oranının yüzde 16 fazlasıyla sonuç aldık" dedi.

Konuşmasında gizli mektup atanlara üstü kapalı gönderme yapan Özakcan, "Birilerinin gölgesinde siyaset yaparsınız, sizin gölgeniz olmaz. Ben siyasette ve parti içi yarışların her zaman bir spor müsabakası tadında ve centilmenlik içinde geçmesini dilerim. Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışan budur. Bayram İnci'ye ve ekibini tebrik eder başarılar dilerim" diye konuştu.