Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan hafta sonu gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde mahallelerdeki eksikliklerle ilgili olarak muhtarlardan bilgi aldı ve yapılması gereken hizmetlerin en kısa sürede yapılacağı sözünü verdi.

Mahalle ziyaretleri esnasında ilk olarak Baltaköy’de Dilek - Levent çiftinin çocukları Aykut ve Ramazan’ın sünnet düğününe katılan Başkan Özakcan, Baltaköy Muhtarı Durmuş Çobanla yapılması düşünülen mesire alanını gezdi. Baltaköy Muhtarı Durmuş Çoban köylerinin mahalle olmadan önce köyde yapılacak mesire alanı ile ilgili Aydın İl Özel İdaresi ile görüştüğünü Özel İdare’nin kapanmasının ardından Efeler Belediyesi’ne mahalle olarak bağlanan köylerinde yapılacak mesire alanının çevreye ayrı bir değer katacağını söyledi.

Muhtar Çoban’la Baltaköy’de Efeler Belediyesi’ne kalan araziyi gezen Özakcan, “Efeler halkının rahatı ve huzuru için çalışıyoruz. Bu çalışmalar arasında Baltaköy’e yapılacak mesire alanını gündemimize almak için arkadaşlarımız gerekli değerlendirmeleri yapacak. İnsanlar artık şehir yaşantısından kaçıp birkaç saatliğine de olsa doğada olmak istiyor. Baltaköy’de bu arazide Aydınlılara kazandırılabilir” dedi.

UMURLU’DA PAZAR YERİ MÜJDESİ VERDİ
Daha sonra Umurlu’ya giden Özakcan burada da Jale-Nevzat Çapar çiftinin çocukları Yiğit ve Muhittin’in sünnet düğününe katıldı. Umurlu’daki polis merkezini de ziyaret eden Özakcan polis memurları ile sohbet ederek Umurlu Mahallesi’nin sorunlarını dinledi. Özakcan, Umurlu merkezde kurulan pazar yerinin özellikle pazarın kurulduğu günlerde mahallede sorunları da beraberinde getirdiğini bildiğini ifade etti. Umurlu’daki pazarın yeni pazar yeri ile daha modern ve ihtiyaçlara daha fazla cevap vereceğini dile getiren, Özakcan, “Umurlu’da yapmayı planladığımız pazaryeri ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili adımlarımızı atmaya başlayacağız. Halkımızın refahı bizim için birinci önceliğimiz” diye konuştu.

FATİH KAPALI PAZAR YERİ YAKINDA HİZMETE GİRECEK
Özakcan, Fatih Mahallesi’ndeki kapalı pazaryerinin de faaliyete geçmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi ile görüştüklerini ve önümüzdeki günlerde Fatih Kapalı Pazaryeri’nin Efeler halkının hizmetine sunacaklarını müjdeledi.

MUSLUCA’DA BOĞA GÜREŞLERİNİ DE İZLEDİ
Umurlu ziyaretinden sonra Musluca’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşlerini de izlemeyi ihmal etmeyen Özakcan, Musluca Muhtarı Mehmet Kocaçoban tarafından karşılandı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Özakcan, bir süre boğa güreşlerini izledikten sonra Musluca’dan ayrıldı.