Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok'un tutuklandığı sahte çürük raporu soruşturması kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tanık olarak ifade vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Soruşturmada telefon dinlemelerinde çetenin Yıldırım'dan para sızdırmaya çalıştığı iddia edilmişti. Yıldırım'ın şu sırılarda polise konuyla ilgili olarak ifade verdiği öğrenildi...

Fenerbahçe Spor Klübü Başkanı Aziz Yıldırım, çürük raporu skandalı kapsamında şikayetçi sıfatıyla ifade vermek için Emniyet Müdürlüğünde.... Yıldırım şu sıralarda polise ifade verdiği öğrenildi.

ÇÜRÜK RAPORU SKANDALI NEYDİ?

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile Ankara Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği "sahte çürük raporu" operasyonu kapsamında 30 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, çok sayıda isim gözaltına alınırken Karargah Evleri soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok 26 Eylül 2009 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

AZİZ YILDIRIM "MÜŞTEKİ" SIFATIYLA İFADE VERİYOR

Operasyon kapsamında yapılan telefon dinlemelerinde çetenin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım"dan para sızdırmaya çalıştığı ortaya çıkmıştı. Çetenin Aziz Yıldırım"dan 10 milyon TL sızdırmayı planladığı iddia edilmişti.

KUTLUAY DA DİNLENMİŞTİ

Soruşturma kapsamında daha önce de basketbolcu İbrahim Kutluay da ifade verdi. Çetenin lideri olduğu öne sürülen Turgay T.'nin bazı telefon görüşmelerinde adı geçtiği belirtilen Kutluay"ın ifadesinde, bu kişiyi tanımadığını, hiç bir zaman görüşmediğini söylediği öğrenildi. -DHA