ABD Başkanı korumakla görevli 3 gizli servis görevlisinin daha istifa ettiği bildirildi. Yeni istifalarla birlikte toplam 6 görevli istifa etmiş oldu.

Kuzey ve Güney Amerika’dan 33 ülkenin liderleri Kolombiya’nın tatil şehri olan Cartagena’da Amerika zirvesine katılan Başkan Barack Obama’nın korumlarının karıştığı seks skandalının etkileri devam ediyor. Skandala karışan toplam 12 görevliden 3’ü hafta başında istifa ederken, 3 görevli daha bugün istifa ettiğini açıkladı.

Soruşturma açılan 12 görevliden birinin yanlışla listeye dahil edildiği belirtilirken, geriye kalan 5 kişinin ise hayat kadınları ile birlikte arkadaşlık ettiği üzerinde duruluyor. Soruşturmayla ilgili Başkan Obama’ya bilgi veren Gizli Servis Direktörü Mark Sullivan, soruşturmanın kapsamlı bir şekilde devam ettiğini, sadece gizli servis elemanlarını değil, otelde çalışanların ve söz konusu bayanların bile soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulduğunu söyledi.

Soruşturmada adı geçen gizli servis görevlilerinden birisinin 2009 yılında Başkan Yardımcılığı için aday olan Sarah Palin’i koruduğu sırada çektiği fotoğraflara yaptığı yorumlar ise tepki toplamıştı. Palin umarım eşin seni köpek evine gönderir diye tepki vermişti.

Önceki hafta Kolombiya’da düzenlenen Amerika Zirvesi öncesi güvenlik önlemleri almak için ABD Başkanı Barack Obama'nın korumalarından oluşan 12 kişilik bir ekip, Kolombiya'ya gönderildi. Amaç Obama'nın ziyareti öncesi güvenlik önlemleri almaktı. Ancak gönderilen korumalardan en az birinin geceyi hayat kadınlarıyla geçirdiğinin ortaya çıkmasının ardından, 12 gizli servis ajanı görevden alınarak, Amerikaya geri gönderilip soruşturma açılmıştı.