Belediye sarayı için İller Bankası ile otogar projesi için ise SGK ile yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Başkan Çerçioğlu, İller Bankası"nın belediye sarayı için kredi vereceğini taahhüt ettiğini, SGK"ya olan borçlarla ilgilide yeni çıkacak yasayla önlerinin açılacağını söyledi.
SGK"ya olan yaklaşık 30 Milyon TL borcu nedeniyle bütün taşınmazları üzerinde haciz işlemi bulunan Aydın Belediyesi"ne mutlu haber Ankara"dan geldi. SGK"ya olan borç nedeniyle seçim döneminde taahhüt ettiği bir çok yatırıma başlayamayan Özlem Çerçioğlu, yatırımların önündeki en büyük engel olarak duran SGK borçlarını ödemek için kolları sıvamış durumda. SGK"ya olan borçların yatırımların önündeki engel olmaktan çıkarmak için ellerinden gelen gayretin üstünde çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Çerçioğlu, Ankara"daki görüşmelerinde bunun için güzel sonuçlar aldıklarını söyledi.
Ankara"daki temaslarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Çerçioğlu, “Bir günlük Ankara ziyaretimde öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile görüştüm. Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlar nedeniyle yeni otogarın yapılacağı alanın üzerindeki haczin kalkması için görüşmelerde buldum. Meclisin açılmasıyla kamu kurumlarının SGK"ya olan borçlarıyla ilgili yeni kanun düzenlemeleri yapılacakmış. Bu düzenlemeler ile belediyelerin SGK"ya olan borçlarının yeniden düzenleneceği öngörülüyor. Bu düzenleme yapılırsa otogar alanı üzerindeki haczinde kalkacağını düşünüyoruz. Haczin kalkmasıyla birlikte Aydın"a yakışan bir otogarı da 2012 başlarında tamamlamış olacağız” diye konuştu.
İLLER BANKASI BELEDİYE SARAYI İÇİN KREDİ VERECEK
Özlem Çerçioğlu, Ankara"da temaslarda bulunduğu bir diğer kurumun İller Bankası olduğunu belirterek yaptığı görüşmeler sonucunda belediye sarayı projesi için iller bankasından kredi alma taahhüdü aldığını müjdeledi.
12 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Aksu tarafından inşaatına başlanan ve 12 yıldır bir türlü bitirilemeyen Belediye Sarayı inşaatının tamamlanması için İller Bankasından çekecekleri kredi miktarı hakkında rakam vermeyen Başkan Özlem Çerçioğlu, “İller Bankasıyla yaptığımız görüşmelerde proje maliyetinin yüzde 50"si için destek sözü aldık. Bu kredi için İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğüyle görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Belediye sarayı için şuanda elimizde farklı projeler var. Bu projeleri Kasım ayı meclis toplantısında meclise sunacağız. Meclisten onay aldıktan sonra Mimarlar Odası ile yapacağımız görüşmeler doğrultusunda belediye sarayı inşaatına Ocak ayında kaldığı yerden yeniden başlatacağız” dedi.