Özel yetkili mahkemeler ve Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ile ilgili değişikliklerin, yargılandıkları davaya etkisi konusunda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “397 yılla yargılanıyorum. 'Af çıktı, sen kurtuldun', ben onu kabul etmiyorum, çünkü affedilecek bir şey yapmadım. Yargıda savunmamızı yapacağız ve yargıda aklanacağız.” dedi. Kocaoğlu, yerel Kanal 35 televizyonunda katıldığı bir programda, Büyükşehir Belediyesi davasıyla ilgili sorulara da cevap verdi.

Soruşturma çerçevesinde devamlı yazılar geldiğini ve her gün yeni sorular sorulduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Her gün, ‘Üç gün içinde acilen cevap ver.’ denen bu sorulara cevaplar yazılıyor. Savcılığa gidilip ifade veriliyor. 52 vergi denetçisi, şirketlerde ve belediyede duruyor. Her şey olduğu gibi devam ediyor, yani garp cephesinde değişen bir şey yok.” şeklinde konuştu. Söz konusu operasyonda kendilerini üzen ve yıpratanın, 15 aydır cezaevinde bulunan arkadaşları olduğunu ifade eden Kocaoğlu, “Bu operasyon benim değil, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, bütün bürokratları ve üst düzey yöneticileriyle birlikte Türkiye’nin örnek kurumu olduğunu gösteren iftihar vesilesidir. 80 klasör evrak, 300 küsur sayfa hazırlıyorsunuz. Zenginleşen yok, rüşvet yiyen yok, akrabasına torpil yapan yok. Sorgulanan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir.” dedi.

CMK'nin değiştirilmesinin davayı etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Bizim afla, kanun değişikliğiyle alâkamız yok. Biz arkadaşlarımızın her türlü kefaletine hazırız. Yargıda savunmamızı yapacağız. Biz yargıda aklanacağız. Arkadaşlarımızın mağduriyeti, özgürlüğünün kısıtlanması zaten bizim belimizi büküyor. Niye işlerinin başında olmasınlar? Dedikodunun kibar adı duyum oldu. Çıksın bir kişi, 'Bu belediye rüşvet alıyor, rant yapıyor, yakınına menfaat sağlıyor.'