Zonguldak’ta, belediyenin kanalizasyon çalışmaları kapsamında açılan kanalda toprak kayması sonucu göçük meydana geldi. Kanalda çalışan işçilerden 25 yaşındaki Serdar Çiçek, toprak altında kalarak yaşamını yitirdi. Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, işçisinin öldüğünü öğrenince olay yerinde gözyaşlarını tutamadı.

BELEDİYE BAŞKANI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Göçük, saat 12.00 sıralarında, Zonguldak Belediyesi’nin ’Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi’ kapsamında Terakki Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde açılan kanalda meydana geldi. Yaklaşık 1.5 metre genişliğinde 6 metre derinliğindeki kanalda kolektör (atık suların akmasını sağlayan boru) döşeme işi yapılırken toprak kayması sonucu göçük oluştu. Kanalda çalışan işçilerden Serdar Çiçek, kayan toprağın altında kaldı.

Mesai arkadaşlarının haber vermesi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Türkiye Taşkömürü Kurumu kurtarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Kurtarma çalışmaları, kanalın dar olması ve yeni bir göçük tehlikesi nedeniyle güçlükle yürütüldü. 2 iş makinesinin kepçeleri ve kalaslarla göçüğün oluştuğu bölgede tahkimat yapılarak yeni bir göçüğe karşı önlem alındı. Daha sonra da kanalın içine girilerek işçinin üzerindeki toprak temizlenmeye çalışıldı.

BELEDİYE BAŞKANI AĞLADI
Çalışmalar sırasında olay yerine gelen Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, görevlilerden bilgi aldı. İşçinin öldüğünün söylenmesi üzerine Başkan Akdemir, gözyaşlarını tutamadı. Bu sırada Serdar Çiçek’in babası ve kardeşi olay yerine geldi. Çiçek’in kardeşi Serkan Çiçek, "Onu çıkaracaksınız. 750-800 lira maaş veriyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. 

2 saati aşkın süren kurtarma çalışmasının ardından Serdar Çiçek’e ulaşıldı. Sedyeye konulan Çiçek, halat yardımıyla kanaldan çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde öldüğü belirlenen Serdar Çiçek’in cesedi, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Projeyi yürüten firmada görevli bazı kişiler, kurtarma çalışmaları sırasında basın mensuplarına tepki gösterdi. İşçinin kanaldan çıkarılması sırasında da görüntü alınmasına karşı battaniyelerle önlem aldılar. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.