Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard imzayı attıktan sonra ilk açıklamasını Hollanda televizyonu NOS TV'ye yaptı. Röportajı yapan muhabirin, "Neden Galatasaray'ı tercih ettiniz?" sorusuna deneyimli teknik adam, "Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile ilk görüşmemizde kendisinden çok etkilendim. Ben çalıştığım kulüplerde başkanların tutumunu çok önemserim. Sayın Polat davranışlarıyla bana çok güven verdi" ifadesini kullandı. Polat ile görüşmesinin ardından menajeri Perry Overeem'e "Bu işi hemen bitir" talimatını verdiğini kaydeden Rijkaard, "Kararımı çok çabuk verdim. Herşey çok ani oldu. Ama kararımdan ötürü son derece mutluyum" şeklinde konuştu.

CHELSEA GÜVEN VERMEDİ
Tecrübeli teknik direktör, NOS TV'deki röportajında ayrıca, "Mükemmel ve büyük bir kulübe gidiyorum. Benim için Galatasaray'da çalışmak şerefitir" ifadesini kullandı. Muhabirin "Adınız Chelsea ve Milan ile çok geçti. Neden bu kulüplerden birine gitmediniz?" sorusuna ise 46 yaşındaki teknik adam, "Bunları siz uydurdunuz ve inandınız. Chelsea'de sadece bir kez temsilcilerle görüştüm. Ama kendileriyle çalışamayacağımızı daha ilk görüşmede anladım" yanıtını verdi.

ATLETİCO MADRİD'İ GERİ ÇEVİRMİŞTİ
Sezon ortasında Atletico Madrid'in göreve getirmek istediği ancak kulüp başkanı Cerezo'nun 'Rijkaard'a telefonla bile ulaşamadık' dediği Hollandalı teknik adamı, Galatasaray Başkanı Adnan Polat Madrid'de yaptığı görüşmede ikna etmeyi başardı.