Mutaflar Köyünün ilçeye 2 kilometre uzakta olması nedeniyle taşımalı eğitim sisteminden faydalanamayan ve bu nedenle her okullarına yürüyerek gidip gelen 16 ortaöğretim öğrencisi için Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer tarafından aylık 600 lira bedelle okul servis aracı kiralandı.
Haftanın ilk gününde okullarına servis aracıyla giden öğrencileri Belediye Başkanı Salih Dinçer yalnız bırakmazken, öğrenciler yaptıkları yardımdan ötürü belediye başkanına teşekkür ettiler.
Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, liseyi İzmir'de okuduğunu ve her gün okula gidip gelirken iki saat yürüdüğünü belirterek, Mutaflar Köyündeki öğrencilerin çektiği çileyi kendisinin de çektiğini söyledi.
Kendisinin köydeki çocukların aksine şehirde ışıklandırılmış yollarda yürüdüğü için daha şanslı olduğunu ifade eden Dinçer, ''Bu öğrencilerimiz akşam geç saatlerde ıssız yollarda dere tepe yürüyerek geliyorlar. Çeşitli riskler söz konusu. Çocuklarımızın aileleri artık gönül rahatlılığıyla çocuklarını okula gönderebilirler'' diye konuştu.
Masa başındaki çalışmaların bu sorunları çözmediğini ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin çocukların yaşadığı sıkıntıyı yerinde görmesi gerektiğini vurgulayan Dinçer, ''Eğer Milli Eğitim Müdürlüğü bu sorunu kalıcı olarak çözmezse, Çine Belediyesi olarak biz çözeceğiz'' dedi.
Çine Ticaret Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Can Gül Yıldırım ise servis aracının gelmesiyle yaşadıkları korkunun bittiğini ve sevinç yaşadıklarını söyledi.
Okullarına her gün gidip gelirken zorluklar yaşadıklarını anlatan Yıldırım, ''En zor günlerimiz ise kış aylarında oluyordu. Yağmur altında okulumuza gidiyorduk. Bu nedenle okulumuza geç kaldığımızda yok yazılıyorduk. Bu da devamsızlığımıza neden oluyordu. Servisin gelmesiyle bu sorun ortadan kalktı. Başkanımıza minnettarız'' diye konuştu.