ÇORUM'un Bayat İlçesi'ne bağlı Eskialibey Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Ertürk Daşdemir, 5 bin dönümlük hazine arazisine ürün ektikleri iddiasıyla, aralarında babası 60 yaşındaki Ali Daşdemir ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 148 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bayat Asliye Ceza Mahkemesi 148 kişiden 110'una 30 fidan dikme cezası ile hazine arazisini terk etme kararı verdi. 38 kişinin ise yargılanması sürüyor. Başkan Daşdemir, “Babam da olsa kimseye peşkeş çekmeye gelmedik. İşimi yaparım” dedi.

Eskialibey Beldesi'nin Belediye Başkanı Ertürk Daşdemir, geçen yıl Haziran ayında devletin boş arazilerini kendi tarlası gibi değerlendirerek ürün ektiğini öne sürdüğü kişiler hakkında Adliye'ye gidip savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başkan Daşdemir, aralarında babası Ali Daşdemir ve Belediye Meclis üyeleri Kadir Çankaya, Hüsamettin Çoban, Veli Höcü, Halil Barak, Ahmet Şirin ve Menduh Tokatlı'nın da bulunduğu 148 kişinin yaklaşık 5 bin dönümlük hazine arazisini kendi tarlası gibi ektiğini ileri sürdü.

110 KİŞİYE FİDAN DİKME CEZASI

Başkan Daşdemir'in şikayeti üzerine harekete geçen Bayat Cumhuriyet Başsavcılığı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkemede bugüne kadar 148 kişiden 110'unun yargılanması tamamlandı. Asliye Ceza Mahkemesi hazine arazisini kendi tarlası gibi kullandığını tespit ettiği 110 kişiye 30 fidan dikme ve bu fidanlara 3 ay bakma cezası verdi. Mahkeme ayrıca söz konusu kişilerin hazine arazisini terk etmelerine de karar verdi.

BAŞKAN DAŞDEMİR: BABAMI BİLE AFFETMEM

Belediye Başkanı Ertürk Daşdemir, babası Ali Daşdemir ile belediye meclis üyelerinin de arasında bulunduğu geri kalan 38 kişinin yargılanmasına devam edildiğini söyledi. Yasalara herkesin saygılı olması gerektiğini ifade eden Başkan Daşdemir, şunları söyledi:
“Yasaya saygılı olmayan, kamu arazisini kullanan babam bile olsa affetmem. Kamu malına sahip çıkmak lazım ben bunun için seçildim. Babamda olsa kimseye peşkeş çekmeye gelmedik.”