Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay 26 Haziran Perşembe günü Didim Belediye bahçesinde meydana gelen önce engellilerin ve ailelerinin ardından da seyyar mısırcıların tepkilerine, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yazılı olarak cevap verdi.

Başkan Atabay ilk olarak seyyar mısırcıların tepkilerine yönelik yaptığı açıklamada “Bugün ise seyyar kabul etmeyip kültürümüzün parçasıdır diyerek belediye olarak düzenlemelerini yaptığımız satış noktaları verilen mısır satan kardeşlerimizden iki ailenin kendilerine tahsis edilen satış noktalarını beğenmemeleri sebebi ile uygunsuz şikâyetlerine tanık olduk. Aldığımız kararların sonuna kadar arkasındayız.” dedi.

İlçemizde yaşayan engellilerin Yunuslu park etrafında satış standı açmasına izin verilmemesiyle ilgili de Başkan Atabay; “ Küçücük bir parkta dip dibe satış yaparak kazanç elde edeceklerini düşünen engelli kardeşlerimiz ise yanılıyorlar. O parkın bize seyyar satış yapmak için müracaat eden kardeşlerimizin tamamına yetecek kapasitesi yoktur. Üzgünüz yeni turistik parklar yapacak bütçemiz ve zamanımız olmadı. Ekibim ve ben engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak proje ve çözümler üzerine çalışıyoruz. Parkta tüm engelli kardeşlerimiz adına temsili satış yapan engelli kardeşlerim de bu durum karşısında çok üzgünler. Didim gerçek bir turizm şehri olduğu zaman gereken istihdam sağlanacaktır diye umuyorum. Basında ve sosyal medyada çıkan tek taraflı yanıltıcı haberler asılsız ve gerçek dışıdır. Sevgi ve saygılarımla...” ifadelerine yer verdi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!