Büyükçekmece'de ikamet eden 70 yaş ve üzeri 250 yaşlının gündelik yaşamının fotoğraflandığı proje kitaplaştırılarak ölümsüzleştirildi. Başkan Akgün eşi Hatice Akgün'ün projede yer alan en yaşlı isimleri klasik otomobillerle evlerinden almaları ise renkli görüntüler oluşturdu.

“Sizler hakiki birer çınarsınız”

Büyükçekmece'nin dev çınarlarıyla birlikte sergi açılışını gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Sevgi Günü'nde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Allah bütün büyüklerimize sağlıklı ve uzun ömürler nasip etsin. Sizler hakiki birer çınarsınız. Bize oksijen, bize rehber oldunuz. Başta insan olmak üzere bütün canlıların hayatlarını kolaylaştırmak için güzel hizmetler yaptık. Çünkü sizler bizleri büyüttünüz. Siz kıymetli büyüklerimizin önderliğinde, sizlerden aldığımız ilhamlarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurup bize emanet ettiği Cumhuriyetimize hizmet etmeye çalıştık. Sizin mutlu olduğunuzu gördüğümüz zaman bizim bütün yorgunluklarımız bitiyor. Büyükçekmece ailemizin bizden beklediği güzelliklere ulaşmak için gece gündüz çalışmak bizim boynumuzun borcudur. Büyük Büyükçekmece ailemizin, büyük çınarlarımızın emrindeyiz. Büyükçekmece'mizin çınarlarını evlerinde ziyaret ederek resimlerinin çekilip onların ebedileştirilmesi projesi ilk defa Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapıldı. Bunun da mimari kıymeti kardeşim, danışmanımız Hürriyet Akın ve ekibidir. Bütün insanların yüzlerinin gülmesini, çocuklarımızın şen olmasını yüce Allah'tan diliyorum. Sevgi Günü'müz kutlu olsun.”

“Büyükçekmece'nin Büyükleri Konuk Evi” yapımına başlanıyor

Sergi açılışı sonrasında dev çınarlarla Atatürk Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Başkan Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin yaşlılarıyla şiirler ve şarkılar okuyarak duygu dolu anlar yaşadı. Büyükçekmece'nin Büyükleri Konuk Evi'ne çok kısa zamanda başlanılacağını belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, “Aynı Orhan Veli Sosyal Tesisi gibi sabahtan akşama kadar büyüklerimizin ağırlanması için yapacağımız bir tesis yapacağız. Birbirinizle buluşabileceğiniz özel bir yer olacak. Önümüzdeki yaz ayında inşallah Büyükçekmece büyüklerinin konuk evlerini yapacağız. Sizlerle beraber kitap okuyacağız, sohbet edeceğiz. Allah daha nice güzel 14 Şubat'ta bir araya gelmemizi nasip etsin. Sizler birer çınarsınız” dedi.