Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Belediye Başkanlığı için şu ana kadar aday adaylığını açıklayan 3 ismin de Aydın"ı en iyi şekilde yönetecek yeteneğe sahip olduğunu söyledi. Erdem “Şu anda 40 yaş jenerasyonuna sahip 3 adayımız var. Üçü de bu işi göğüsleyebilir. Partimizden ayrılan Mevcut Başkan İlhami Ortekin geçen dönem nişanlılık evresinde olduğu için cazibe unsuruydu. Ama artık herkes birbirini tanıdı. Halk da Sayın Ortekin"i çok iyi tanıdı. Aydın"da seçimlerin galibinin AK Parti olacağına inanıyoruz” dedi.
Bugün Atatürk Devlet Hastanesi"nin açılış töreninde gazetecilerin talebi üzerine törende bulunan belediye başkan aday adayları Şevket Kaya ve Mustafa Ancın ile fotoğraf çektiren Mehmet Erdem, gazetecilerden aynı kareye diğer adayları Yalçın Pekgüzel"in de resminin montajlanmasını istedi. Erdem, "Erdem Aydın"da AK Parti"nin belediye başkan adayını kim belirleyecek sorusuna “AK Parti belediye başkan adaylarını merkez yoklaması ile belirleyecek. Kasım ayından itibaren de müracaat takvimi başlayacak. Genel merkez belirli kriterlere göre karar verecek. Bunlardan birincisi kamuoyu yoklaması, ikincisi teşkilat görüşü, üçüncüsü de genel merkezde mülakat şeklinde olacak. Genel merkezdeki mülakata il başkanları ve milletvekilleri de katılacak. Aydın"da şimdilik 3 adayımız var. Üçünü de çok seviyoruz ve güveniyoruz. Çalışmalarını da takdir ediyoruz. Adaylarımızın üçü de u işi göğüsleyip üstesinden gelecek kişilerdir. 40 yaş jenerasyonunda bir adayımız olsun istemiştim. Şu anda aday adaylarımızın üçü de bu kapsamda. AK Parti olarak Aydın"da seçimi almama derdimiz yok” ifadelerine yer verdi.
Milletvekili Mehmet Erdem, "Ortekin"in yüzde 44"ün üzerinde oy potansiyeli olduğu ve bağımsız aday olması halinde ne olacağı" sorulması üzerine “Ortekin bu oyu Ak Parti ile nişanlılık evresinde iken aldı. Şimdi artık herkes birbirini tanıyor” dedi.