AYDINPOST HABER SERVİSİ/Özgür DEDEOLUK-Aydın Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtına konulan çelenkle başlayan törende bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz bir konuşma yaptı.

“Bayramımız buruk”

Basın bayramının günümüzün gelişen şartlarında doya doya, özgürce, coşkuyla kutlanamadığını ifade eden Suat Deniz konuşmasında şunlara değindi: “7 tane şehidimizin acısını yaşıyoruz. Bu yüzden bir burukluk var. Basının genel sıkıntılarından olan ifade özgürlüğü gibi genel sıkıntılar da bu bayramı buruk kutlamamıza neden oluyor.”

“Milli-dini bayramlar gibi kutlanmasını ümit ediyoruz”

“Cezaevindeki çok sayıda tutuklu gazeteci var. Onlar özgür kaldıklarında bu bayramlar daha anlamlı olacak. İnşallah önümüzdeki süreçte milli ve dini bayramlar gibi kutlanan bir bayram olmasını diliyorum.”

“Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

Şehitlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır dileyen Suat Deniz konuşmasını Ramazan ayını ve buruk Basın Bayramımızı kutluyoruz diye tamamladı. Tören, basın mensuplarının Aydın Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci’yi ziyaretiyle son buldu. 

ANITIN ÖNÜNDEKİ PİSLİK TEPKİ ÇEKTİ

Aydın’daki törenlerin yapıldığı Atatürk Meydanı’nda ki düzenlemeler sebebiyle bir süredir Valilik önünde gerçekleşen törenlerde kullanılan alanda bulunan Atatürk Anıtı’nın bakımsız, çiçeklerinin kurumuş olduğu görüldü. Gazetecilerin çelenk koyduğu anda da çevreden biriken çam yapraklarının oluşturduğu kötü görüntü tepki çekti.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

img_8773.jpg

20120724aw000285_03.jpg

2407aydin06-(2).jpg