Ataeymir Sulama Kooperatifinin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 5. Etapta gerçekleşen ve Aydın Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen mevcut “Açık Kanal Sulama Sisteminin”; “Basınçlı Sulama Sistemine Dönüştürme Projesi” için ihale yapıldı. İhale iki yüklenici firmanın katılımıyla Ataeymir Beldesi Kooperatif Binasında gerçekleştirildi.
Yapılan ihale neticesinde, işin sonuçlandırılıp kooperatife teslim edilmesi işi 422 bin 225,39TL ile en düşük fiyatı veren firmada kaldı. Yüklenici ile yapılacak olan uygulama sözleşmesine bağlı olarak, 120 gün içerisinde mevcut açık kanal sistemi, kapalı basınçlı sulama sistemine çevrilecek. Bu sayede bin 387 dekar alan kapalı sistem basınçlı sulamaya açılarak ekonomik su kullanımı sağlanmanın yanı sıra, bitkilerde verimlilik artışı sağlanacak.
1978 yılında kurulmuş olan Ataeymir Sulama Kooperatifinde daha öncede Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızın KKYDP 2. Etap Yatırım Programı kapsamında 3 bin 129 dekar alan kapalı basınçlı sulama sistemine dönüştürülmüştü. Yeni projenin de tamamlanması ile beraber toplam 4 bin 516 dekar alan basınçlı sulama sistemine kavuşmuş olacak. Basınçlı sulama sistemine kavuşacak olan alanlarda, bu sulama siteminin ekonomik sonuçlarının daha fazla görüldüğü zeytin, bağ, nar gibi çeşitli meyve ve sebze tarımı yapılacak.iha