Bu sabah evinde intihar eden eski JİTEM'ci emekli Albay Abdülkerim Kırca ile ilgili şok iddiaların bugün bir gazetenin sayfalarında yer bulduğu ortaya çıktı: "Yanımda kafalarına sıktı"

Bugün Star gazetesinde, bu sabah intihar ettiği öğrenilen JİTEM eski başkanı emekli Albay Abdülkerim Kırca ile ilgili şok iddialar yer bulduğu ortaya çıktı. İşte o haber ve iddialar...

Yanımda kafalarına sıktı

JİTEM itirafçısı Aygan, 10. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından "Devlet Övünç Madalyası" verilen emekli binbaşı Kırca"nın "3 kişiyi diz çöktürüp kafalarına yakın mesafeden ateş ederek öldürdüğünü" gördüğünü anlattı.

ERGENEKON'UN ölüm kuyularıyla ilgili star'ın gündeme getirdiği iddiaların ardından 'kayıp aileleri' bir bir ortaya çıkarak 'mezarlar açılsın' başvurusu yaparken, 1994 yılında oğlu "kaybedilen" Diyarbakırlı bir baba, şok iddialarda bulundu. Oğlu Murat'ı öldürdüğü iddia edilen ve hakkında savcılığa şikayette bulunduğu JİTEM Diyarbakır Grup Komutanı Abdülkerim Kırca'ya 23 Aralık 2004 günü Cumhurbaşkanı Sezer tarafından 'Devlet Övünç Madalyası' verildiğini söyledi. İzzettin Aslan, oğlu Murat'ın 10 Haziran 1994 günü elektrik faturası yatırmak için evden çıktıktan sonra bir daha dönmediğini belirtti.

YAKILARAK ÖLDÜRDÜ

GÖRGÜ tanıklarının "evinizin iki sokak ötesinde beyaz bir otomobile zorla bindirilip götürüldü" dediği oğlunun izini 10 yıl sonra bir televizyon programında bulduklarını belirten baba İzzettin Aslan şöyle konuştu: 11 Mart 2004'te bir televizyon kanalında eski bir PKK itirafçısı anılarını anlatırken "Diyarbakır'da Murat Aslan isimli bir genci Binbaşı Abdülkerim Kırca'nın emriyle aldık. JİTEM merkezinde işkenceyle sorgulandı. Silopi'ye bağlı Çukurca köyünün yakınındaki mezarlığın altında bir dere yatağında yakılarak öldürüldü" dedi.

DNA TESTİ İSPATLADI

EŞİNİN televizyonda bu konuşmayı duyduğu anda bayıldığını belirten İzzettin Aslan "Evde herkes şok içindeydi. hemen şikáyetçi olduk ancak Kırca'nın ifadesi bile alınamadı. İtirafçının tarif ettiği yere gittim, köylülerle konuştum. Olayı doğrulayanlar cesedin mezarlığın hemen dibine gömüldüğünü söylediler. Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdum. Mezar açılırken başında durdum. Yapılan DNA testinde sonuç yüzde 99.99 oğlum olduğunu söyledi" diye konuştu.

GÖZLERİNE İNANAMADILAR

CEZA almasını bekledikleri Kırca'yı yıllar sonra dönemin Cumhurbaşkanı Sezer'den 'Devlet Övünç Madalyası' alırken gördüklerini anlatan baba Aslan "PKK itirafçısı, Murat'ı o zaman binbaşı olan Kırca'nın öldürdüğünü söylüyordu. Şikáyetçi olduk ama 4 yılda ifadesi dahi alınmadı. Kırca'yı tanımam. Ama bir kere televizyonda gördük. Cumhurbaşkanı Sezer madalya takıyordu" dedi. Aile, Kırca hakkındaki şikayetlerine cevap alamayınca dosyayı 2008'de AİHM götürmüş.

Kırca infazları

İtİrafçI Aygan, star'a Abdülkerim Kırca dönemi infazlarını da tek sıralamış ve gömüldükleri yerleri anlatmıştı. İşte Aygan'ın isim isim verdiği infaz listesi:

İdris Yıldırım: Silopi'den alınıp Elazığ timine götürüldü, orada boğularak öldürüldü ve çuvala konuldu. Elazığ-Baskil yolu kenarında bir ufak dere içerisinde yakıldı. Bu olayda Grup Komutanı, Kemal Emlük ben ve Elazığ timi vardı.

Servet Aslan: Siirt'in Eruh ilçesinden olan Servet Aslan'ın babası Diyarbakır'daki Kredi Yurtlar Kurumu'nda bekçiydi. Bu kişi de yine aynı yöntemle alınarak infaz edildi.

Edip Aksoy, Sıdık Etyemez: Bunlar infaz edildiler. Öldürüldükten sonra Silopi ile Cizre arasında bir dere yatağında gömüldüler.

Ahmet Ceylan: Diyarbakır'da Yenişehir içerisinden alındı. İşkenceyle bilgi alındıktan sonra infaz edildi.

Şahabettin Latifeci: JİTEM'e getirildi. Orada Şehmus kod adlı uzman çavuş tarafından boğularak öldürüldü. Bu şahsın cenazesi de çuval içinde Silvan-Diyarbakır yolu üzerindeki bir süt fabrikası veya yoğurt fabrikasının arkasına atılmıştı.

Mehmet Salim Dönen: JİTEM'e getirildi. JİTEM'de üzerinden 7 bin Mark çıktı. Bu Marklar tabi Abdulkerim Kırca tarafından alındı. JİTEM'e televizyon alındı. Bu kişi de işkenceyle öldürüldükten sonra cesedi atıldı.

İhsan Haran: JİTEM'de sorgulandı ve infaz edildi.

ŞOK iDDiA

ANTALYA Serik"te PKK operasyonunda yaralanarak gazi oldu denilen Abdülkerim Kırca hakkında, PKK ve JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan şok bir iddiayı daha gündeme getirdi. Aygan ''O dönem PKK'lı Sait Çürükkaya'nın eski ekibinden kaçtıktan sonra JİTEM'de çalışmaya başlayan Serpil T. üniversitede hemşirelik okuyordu. Kırca'nın Serpil ile ilşkisi vardı ve çok açık yaşıyordu. JİTEM bu durumdan çok rahatsızdı. Kırca, Ankara'ya tayin edildikten bir süre sonra Antalya'ya gönderildi. Toros dağlarındaki bir operasyonda yer alan Kırca burada vuruldu. Omuriliğinden vurulan Kırca adeta cezalandırıldı. Halen tekerlekli sandalyeye mahkum yaşıyor. Daha sonra Kırca'nın akrabaları ve JİTEM içinden bazı kişiler Kırca'nın JİTEM tarafından cezalandırıldığını söylediler'' iddiasında bulundu.

O üç kişiyi yol kenarına gömdük

JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan, star'a yaptığı "Ergenekon'un 16 ölüm kuyusunu biliyorum" açıklamasında JİTEM Diyarbakır Grup Komutanı Binbaşı Abdulkerim Kırca'nın üç kişiyi infaz ettiğini gözleriyle gördüğünü anlatmıştı. Aygan "Bu kişiler Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi'nden Necati Aydın, Mehmet Ay ve Ramazan Keskin'di. Bu kişiler mahkemece serbest bırakıldıktan sonra JİTEM tarafından alındı. Silvan yolunda Kağıtlı Karakolu'nu geçince gündüz gözüyle bunlar dizüstü çöktürüldü. Kırca, yakın mesafeden kafalarına sıktı. Daha sonra bunları toprağa gömdük" dedi.


Star gazetesi-HABER 7