Aydın"da intihar edeceğini belirterek çatıya çıkanların çoğunluğunun sesini duyurmak ve derdini anlatmak amacıyla bu yolu denedikleri görülürken, dün akşam saatlerinde üyesi olduğu konut yapı kooperatifi ile sorun yaşayan bir kişi de sırtına bağladığı Atatürk posterli Türk Bayrağı ile intihar edeceğini belirtti. Olay yerine basın mensupları gelince kendiliğinden çatıdan inen şahıs kendisine alkışlarla destek veren diğer kooperatif mağdurlarına ve olayı haber yapmak üzere bölgeye gelen gazetecilere teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Amacına ulaşan ve emekli polis olduğu öğrenilen şahıs, ifadesi alınmak üzere eski meslektaşları tarafından polis merkezine götürüldü.
Edinilen bilgiye göre Aydın'da, 1997 yılında dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla kurulan Aydın Konut Yapı Kooperatifi"ne (AYKONUT) üye olan Z.T. isimli şahıs, evlerinin teslim edilmemesi ve kooperatif yönetiminin kendisine ve üyelere haksızlık ettiğini iddiasıyla basın açıklaması yapmak istedi. Bu arda Aydın"daki basın kuruluşları da önceden telefonla aranarak AYKONUT"un Torlak Mevkii"nde bulunan binalarının önünde basın açıklaması ve eylem yapılacağı yolunda bilgi verildi. Basın açıklamasının vakti geldiğinde de 155 polis imdat hattına "AYKONUT"un 14 katlı binasının terasına çıkan bir kişinin intihar edeceği" yolunda ihbarda bulunuldu.
İhbar üzerine polis ekipleri, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri olay yerine sevk edildi. Kurtarma araçlarının ve çok sayıda polisin bölgeye gelmesi nedeniyle bölgede meraklılar toplandı. Bu arada telsizlerden geçen anonslar nedeniyle bazı gazeteciler de olay yerine gitti. 14 katlı binanın tepesinde sırtındaki Türk Bayrağı ile bir şeyler söyleyen Z.T."nin söylediği hiçbir şey anlaşılmadı. Daha sonra intihardan vazgeçen şahıs binanın terasından inerek, gazetecilere kooperatif ve yönetimini eleştiren açıklamalarda bulunduktan sonra, herkese teşekkür etti.
Emekli polis olduğu öğrenilen şahıs, eski meslektaşları tarafından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.