Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, “Doğan Medya Grubunu hedef alan suçlamaların medyaya dönük yeni ve kısıtlayıcı politikaların habercisi olabileceğini gördüklerini” öne sürdü.

Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Almanya'daki Deniz Feneri isimli dernek yöneticilerinin yoksullara yardım amacıyla yapılmış bağışların bir kısmını ceplerine attıkları, ticari faaliyetleri için kullandıkları iddiasıyla Frankfurt'ta yargılanmalarıyla ilgili haberleri yayımlayan gazetelere, özellikle Doğan Medya Grubuna mensup yayın organlarına ve bu grubun sahibi Sayın Aydın Doğan'a Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından hücumları ve Doğan'ın yanıtlarını izliyoruz. Basın Konseyi olarak, biz bu tartışmanın tarafları arasında değiliz ve olmayız.

Ancak Doğan Medya Grubunu hedef alan suçlamaların aslında medyaya dönük yeni ve kısıtlayıcı politikaların habercisi olabileceğini görüyoruz. Sayın Başbakan'ı şimdiden uyarmak isteriz. Eğer gerçekleri halka duyurma görevimizi engelleme yönünde bir adım daha atarsanız, 'Kanun koyucunun veya öteki kurum ve kişilerin iletişim (basın, ifade) özgürlüğünü kısıtlamalarına her zaman ve her yerde karşı çıkmaya' söz verdiğimizi dikkate alarak, Türkiye içindeki ve dışındaki tüm meslek kuruluşlarını, sizin bu teşebbüsünüze karşı tavır almaya davet edeceğiz. Çağrımıza katılan olursa onlarla, katılma olmazsa kendi başımıza, ama hukukun bize verdiği hakları sonuna kadar kullanarak mücadelemize devam edeceğiz.”

Hürriyet