Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Kızılcahamam’da düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısında konuşan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, “Genel Müdürlük olarak, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile sıkı işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Genel Müdürlüğümüz Basın Kartları Yönetmeliği kapsamında basın kartı, basın trafik kartı, gazetecilere hizmet pasaportu verilmesi işlemlerinde Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile koordineli olarak çalışmaktayız.” diye konuştu.

13 bin 439 basın mensubuna basın kartı, 5 bin 642 basın mensubuna basın trafik kartı ve 239 basın mensubuna da hizmet damgalı pasaport verildiğini hatırlatan Karakaya, "Basın kartının veriliş sürecinde İl Emniyet Müdürlüklerimizle yazışmalarımızın önemli bölümünü gazetecilerin basın dışında farklı bir iş yapıp yapmadıkları, basın trafik kartları konusunda ise Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen kartlar, Emniyet Genel Müdürlüğümüz kayıt altına alınıp, tasdik edilerek, talep sahibine ulaştırılmak üzere Genel Müdürlüğümüze gönderilmektedir. Diğer taraftan gri pasaport uygulaması kapsamında da, yurt dışına görevli olarak gidecek basın kartı sahiplerine Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Dairesi Başkanlığı işbirliği içerisinde 239 basın mensubuna hizmet damgalı pasaport verilmiştir.” dedi.

İl emniyet müdürlerinden, basın kartı taşıyan, basın trafik kartı bulunan medya mensuplarına yardımcı olmalarını isteyen Karakaya, önümüzdeki günlerde yenilenecek basın kartı ve basın trafik kartının örneklerini il emniyet müdürlerine tanıttı. Karakaya’nın konuşmasının sonunda katılımcılara BYEGM çalışmalarını ve Türkiye’yi tanıtıcı yayınları da içeren çeşitli hediyeler verildi.