Olay, saat 23.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı Elbistan Polisevi yanında meydana geldi. Cemal Keleş otomobilini Polisevi yanına park ettiği sırada, yanına gelen Elbistan Belediyesi'nde temizlik işçisi olan Metin Yüzbaşı, pompalı tüfekle bir el ateş etti. Cemal Keleş vucuduna isabet eden saçmalarlar yere yığılırken yanında bulunan ve aynı belediyede Başkan Sekreteri olarak görev yapan ağabeyi Mustafa Keleş, ruhsatlı silahı ile Yüzbaşı'ya karşılık vermek istedi. Bu sırada silah sesleri üzerine Polisevi'nde çıkarak olay yerine giden Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç ve polisler, Mustafa Keleş'i güçlükle ikna ederek elindeki silahı aldı.

Aldığı saçmalarla yaralanan Cemal Keleş özel araçla Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Keleş, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından ciğerine isabet eden saçma nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Keleş'in durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Olay sonrası polisler tarafından yakalanan Metin Yüzbaşı, güvenlik tedbiri nedeniyle 1 saat Polisevi'nde bekletildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek gözaltına alındı. Cemal Keleş ile Metin Yüzbaşı'nın aynı gün gündüz saatlerinde tartıştığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

DHA