TBMM"de görüşülen "Tam Gün Yasa Tasarısına" tepki gösteren doktorlar, Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın"da da bir basın açıklaması yaparken; il genelindeki sağlık kuruluşlarında verilen hizmetlerin aksamadığı belirtildi.

Doktorların devlet veya üniversite hastanelerinde tam gün çalışmasını öngören yasa tasarısını protesto eden sağlık çalışanları, Aydın Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Aydın Tabip Odası, Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi ve SES Aydın Şubesi'nin destek verdiği eylemde, sağlık çalışanları Aydın Devlet Hastanesi poliklinikler girişinde yasa tasarısına tepki gösterirken; Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) çağrısına rağmen Aydın"daki tüm sağlık kuruluşlarında iş bırakma eyleminin yapılmadığı ve hastanelerde normal mesaini devam ettiği görüldü.

Katılımcılar adına konuşan Aydın Tabip Odası Başkanı Seracettin Kayaoğlu, Tam Gün Yasa Tasarısının oldukça tehlikeli bir yasa olduğunu ileri sürerek, hekimlere birden fazla yerde ve uzun süre çalışmaya ihtiyaç duymadan iyi bir ücret verileceği, halkın sağlığa ulaşımının kolaylaşacağı yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Tasarının satır aralarını iyi okuyup tehlikenin farkında oldukları için seslerini yükselttiklerini kaydeden Kayaoğlu, "Sağlıkta Dönüşüm Programını" ise "Sağlıkta Yıkım Programı" olarak nitelendirerek, aile hekimliği uygulamasıyla başlayan sürecin ise 'Tam Gün Yasası' ile sürdürüldüğünü ve bu yasanın ardından da 'Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'nın uygulamaya konulacağını savundu. Kayaoğlu, yasayla birlikte sağlık sisteminde serbest piyasa ekonomisi uygulanacağını ve hastaların da 'müşteri' haline getirileceğini beyan ederek, halkın sağlık hizmetlerine ulaşmasının da zorlaşacağını iddiasına bulundu.

Yapılan açıklamanın ardından doktorlar olaysız bir şekilde dağılırken, hastanelerdeki günlük işleyişin aksamadan devam ettiği kaydedildi./iha