Moral FM"de “Panaroma” programına katılan Tarhan, “Bu tür davranışlar 12 Eylül"den ders alınamadığını gösteriyor” diyen Ünlü Psikolog konuşmasının devamında “Ordu komutanlarımız ne yazık ki empati yapmıyor. Bu olayda ordunun özrü kabahatinden büyük. Nasıl böyle duyarsız bir tablo yaşanır anlaşılmıyor.”şeklinde konuşarak TSK"yı şeffaf olmadığı için eleştirdi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, halkın geçmişten aldığı derslerle bu tür açıklamalardan dolayı artık korkmadığını söyleyerek Org. Başbuğ"un söylemlerinin pek de inandırıcı olmadığını şu sözlerle ifade etti:

“Toplumda genel olarak bir hazımsızlık var.12 Eylül Darbesi sonrasında Diyarbakır Cezaevi"nde yapılan işkenceler ve dışkı yedirme hadiseleri herkesçe biliniyor. Hatta PKK"yı Diyarbakır Hapishanesi"ndeki uygulamalar doğurdu deniyor. Bunları hiç olmamış gibi kabul edip buna karşılık kırsalda PKK, şehirde Ergenekon varken esip gürlemek bence inandırıcı değil.

”Prof. Tarhan, “Bu açıklamalarda 27 Nisan Bildirisi"ne yakın bir durum var. Ordu, “Daha önce internet mesajı verdik. Bu şekilde oldu.” Diyor. Şimdiki hadise de hükümete karşı değil fakat basına ve kamuoyuna karşı yapıldı. Basın ve Hükümet buna karşı ilkesiz bir duruş sergilerse bunlar devam edecektir. İlkeli davranılırsa ve askeriyeye zarar vermeden eleştiriler devam ederse tehlike söz konusu olmaz. Çünkü komutanlarımızın çoğu iyi niyetli bana göre.” diyerek herkesi sağduyulu olmaya davet etti.

haber 7