Başbakanlık, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, ''Genelkurmay Başkanlığının 27 Nisan 2007 tarihli açıklamasından 1 gün sonra yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün davet edilmediği'' yönündeki iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Başbakanlık internet sitesinde yer alan açıklamada, bugünkü bazı gazetelerde Atilla Kart'ın, Milli Savunma Bakanı Gönül hakkında iddialarını dile getirdiği haberlerin yayımlandığı hatırlatılarak, ''İddiaların aksine, 27 Nisan'dan 1 gün sonra Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleşmemiştir. 27 Nisan'dan sonra 1 Mayıs 2007 tarihinde yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısına ise Milli Savunma Bakanı Sayın Gönül de katılmıştır'' denildi.

Başbakanlık açıklamasında, şunlar kaydedildi:

''Haberlerde yer alan iddialar tümüyle hayal ürünüdür.

İddiaların aksine, 27 Nisan;dan bir gün sonra Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleşmemiştir. 27 Nisan'dan sonra 1 Mayıs 2007 tarihinde yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısına ise Milli Savunma Bakanı Sayın Gönül de katılmıştır. Ayrıca yine kendisi 27 Nisan'ı müteakip Sayın Başbakanımızın başkanlığında Başbakanlık Resmi Konutunda gerçekleşen ve bazı bakanların katıldığı değerlendirme toplantısında da hazır bulunmuştur.

Bu nedenle CHP Milletvekili Sayın Kart tarafından ileri sürülen iddialar tamamen asılsızdır.'' (AA)