Başbakan Erdoğan Güney Kore'deki temaslarının ardından 28-29 Mart 2012 tarihlerinde İran'a resmi ziyarette bulunacak.

Yasadışı nükleer ticaretin ve nükleer terörizmin önlenmesi, ayrıca nükleer malzemenin emniyet ve güvenliğinin sağlanması hedeflerine yönelik çabaların birleştirilmesi amacıyla ilki 12-13 Nisan 2010 tarihlerinde Washington'da düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'nin ikincisi 26-27 Mart 2012 tarihlerinde Seul'de yapılacak.

Türkiye'yi Seul'deki zirvede Başbakan Erdoğan başkanlığındaki, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da dahil oldukları geniş bir heyet temsil edecek Başbakan Erdoğan'ın Seul'de bulunacağı süre içinde zirveye katılan çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile ikili temaslarda bulunacağı ayrıca Güney Kore'nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle de bir araya geleceği belirtildi. Nükleer Güvenlik Zirvesi sürecine başından itibaren aktif katılım ve katkı sağlayan Türkiye'nin toplantı vesilesiyle nükleer yayılmanın önlenmesi konularındaki güçlü ilkesel tutum ve politikalarını bir kez daha en üst siyasi düzeyde dile getirme fırsatı bulacağı belirtildi.

Başbakan Erdoğan'ın Seul'deki temaslarının ardından 28-29 Mart tarihlerinde İran'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Başbakan Erdoğan'ın İran'da üst düzey ikili temaslarda bulunması, muhataplarıyla ikili ilişkilerin yanısıra bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de ele alması öngörülüyor. İran ziyareti vesilesiyle, Tahran'daki Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışı da Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirileceği kaydedildi.