Başbakan Erdoğan'ın atı kabul etmemesi sebebiyle Hey Dadaş'ın bakımını üstlendiklerini, ardından başka bir kişiye satılan atın öldüğünü anlatan Dede, "Sayın Başbabakan'a hediye ettiğimiz cirit atı geçen yıl doğal nedenlerle öldü. Çok üzgünüz." şeklinde konuştu.
 
BELEDİYE BAŞKANA KUPA VE AT HEDİYE EDİLDİ
 
Erzurum Atlı Spor Kulübü, Adana'da düzenlenen Türkiye Cirit Şampiyonası'nda namağlup olarak şampiyon oldu. Erzurum Atlı Cirit Kulübü, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e, katkılarından dolayı safkan erkek Arap atı ve şampiyonluk kupasını hediye etti.
 
Cirit takımı sabah saatlerinde davul zurna eşliğinde Aziziye Parkı önünden Büyükşehir Belediyesi binasına doğru yürüyüş yaptı. Kulüp Başkanı İrfan Dede, cirit atlarının önünde kupasını taşıdı. Belediye binası önünde kupayı Başkan Küçükler'e sunan Dede, "Bizlere maddi ve manevi katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu kupayı size armağan ediyoruz. Sayın başkanımıza ayrıca 'Dadaş Ilıca' isimli safkan Arap cirit atını hediye ediyoruz." dedi.
 
CİRİT TAKIMINA 10 LİRALIK ÇEK
 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'a Türkiye Cirit Şampiyonluğu kupasını getiren yönetici ve oyuncularına teşekkür etti. Başkan Küçükler, geleneksel ata sporlarından olan cirit sporunun Türkiye'de ve dünyada yaygınlaşmasını temenni etti. Belediye olarak cirit takımına maddi ve manevi destek verdiklerini ifade eden Küçükler, "Cirit takımımız şampiyonluk getirdi. Biz de maddi değeri düşük ancak manevi değeri büyük olan 10 bin TL değerindeki çeki kendilerine hediye ediyorum." diye konuştu.