Bahçeli, Başbakan Erdoğan"a yüklenerek şöyle konuştu:

* Hükümetin artık anlatacak masalları tükendi. Başbakan, tek başına iktidar haliyle taşıyamadığı Türkiye"yi omuzlarından atmak için fırsat beklemektedir. Artık yolun sonu gelmiştir. Bu tükenmişlikten ne yanlı medya ne de Avrupa Birliği ne de yabancı sermaye merakı kurtaramayacaktır.

* Ekonomik darboğazın etkileri karanlık günlerin habercisidir. Türkiye şu an bir kırılmanın eşiğindedir. Huzur barış ve kardeşlik umuduyla sabırla beklediğimiz güzel gelişmeler bir türlü gerçekleştirilemedi, çektiğimiz sıkıntılar azalacağı yerde her geçen gün artmıştır. Kısır çekişmelerle geçen kayıp yılların aktörlerini artık herkes yakından biliyor. Bir yandan inançlarımızı dilinden düşürmeyen bir yandan da milletimizin duygularını istismar eden samimiyetsiz iktidar zihniyeti vardır. Bunların gerçek yüzünü üniversitelerde başörtüsü meselesini çözüm için yaptığımız hamleler esnasında gördük. Gerilim ve çatışmadan beslenen bu mihraklar, 6 yıla yakındır ülkemizi uçurumun kenarına kadar getirmiştir.

* Hükümet sata sata kamu kurumu bırakmadı. Helal kazancın peşindeki vatandaşımız her geçen gün yoksullaşıyor. Türkiye kırılmanın eşiğindedir.