AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım,  "Muhalefete sorarsanız 16 yıldır AK Parti bir şey yapmadı. Bunlarda hiç utanma  kalmamış, milletin gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Millet sormaz mı kardeşim,  'AK Parti Türkiye'nin her köşesini imar edip kalkındırırken siz ne yaptınız 16  yıldır?' Yan gelip yattınız, bol bol konuştunuz. Bunlar yaptıklarımızı inkar  ediyor. Milletimiz ise AK Parti'yi 16 yıldır iktidar ediyor." dedi.

Yıldırım, partisi tarafından Karabağlar ilçesinde eski İzmir Pazar  Yeri'nde düzenlenen mitingde, kendisini karşılayan kalabalık ve coşkudan büyük  mutluluk duyduğunu, buradaki heyecanın 24 Haziran zaferini müjdelediğini söyledi. Ufuk şehir İzmir'in AK Parti'nin yanında olacağına inandığını dile  getiren Yıldırım, AK Parti iktidarının dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere  dönüştürdüğünü belirtti.

"UZAYDAN GELENLER Mİ YAPTI"

Darbelere ve vesayete boyun eğmediklerini söyleyen Yıldırım, şöyle  konuştu: "Demokrasimiz büyüdükçe ekonomimiz büyüdü, refahımız yükseldi. Türkiye  üretim ekonomisinde ihracatta rekor kırdı. Buradan soruyorum; ey muhalefet, ey  CHP, Konak Tüneli'ni, çevre yolunu, Adnan Menderes Havalimanı'nı, Salih Omurtak  Kentsel Dönüşümü'nü, İmar Barışı'nı, Sabuncubeli Tüneli'ni kim yaptı? Ovit  Tüneli'ni, Bolu Tüneli'ni, Marmaray'ı, Avrasya projelerini kim yaptı, dünyanın en  büyük havalimanını kim yapıyor. Onlar konuşur, AK Parti yapar.

İHA'ları, SİHA'ları, milli silahlarımızı, mühimmatımızı, tanklarımızı,  toplarımızı, helikopterlerimizi AK Parti yapmadı da uzaydan gelenler mi yaptı?  Muhalefete sorarsanız 16 yıldır AK Parti bir şey yapmadı. Bunlarda hiç utanma  kalmamış, milletin gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Millet sormaz mı kardeşim,  'AK Parti Türkiye'nin her köşesini imar edip kalkındırırken siz ne yaptınız 16  yıldır?' Yan gelip yattınız, bol bol konuştunuz. Bunlar yaptıklarımızı inkar  ediyor. Milletimiz ise AK Parti'yi 16 yıldır iktidar ediyor. Siz bunlara 24  Haziran'da bir kez daha hak ettikleri dilden cevap verecek misiniz? Maşallah  manzara ortada, fazla söze gerek var mı?"

"MİLLETİN HAFIZASI SAAT GİBİ İŞLİYOR"

Yıldırım, Türkiye'de 5 büyük endüstri bölgesinin kurulacağını,  bunlardan birinin de Ege Bölgesi'nde olacağını hatırlattı. İzmir'de bilişim vadisi kuracaklarını, Urla'da büyük bir alanı bilim  ve teknoloji üssü haline getireceklerini aktaran Yıldırım, "Türkiye sıçrama  yapacak. Sanayi ve teknolojide fark oluşturacak. Bu ülke için yapacak çok işimiz  var. İzmir için hayallerimizin sınırı yok. Biz bu milletin hizmetkarıyız. 16  yıldır hayalleri teker teker gerçeğe dönüştüren AK Parti'dir. Sorunları torunlara  bırakmayan partidir. Kimse bu milletin hafızası zayıf diye düşünmesin. Milletin  hafızası saat gibi işliyor. AK Parti'nin iktidar yılları milletimizin her alanda  atılımlarıyla imza attığı bir dönem. Hayal bile edilemeyen birçok projeyi gerçeğe  dönüştürdük. İçine kapalı Türkiye'yi dünyaya açtık."

Türkiye ekonomisini 3,5 kat büyüttüklerini, ihracatta rekorlar  kırdıklarını vurgulayan Yıldırım, Türkiye'yi dünyanın 10. büyük ülkesi yapmak,  2023 hedeflerini gerçekleştirmek, aydınlık ve güçlü bir Türkiye için çalışmaya  devam edeceklerini söyledi. Türkiye'nin, ekonomisi, dış politikası, demokrasisi ile sürekli  geliştiğine işaret eden Yıldırım, istihdamda önemli ilerlemeler kaydettiklerini,  yatırım, ihracat ve üretimde daha önce ulaşılamayan rekorları kırdıklarını  anlattı.

Açıklanan işsizlik rakamlarının ümit verici olduğunun altını çizen  Yıldırım, bir önceki yılın mart ayına göre işsizliğin yüzde 1,6 azaldığını, 430  bin vatandaşa yeni iş bulduklarını, gençlere iş, aş bulmak, terörün tuzağına  düşmesini engellemek için daha çok iş yapacaklarını kaydetti.M AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım,  "Suriye'de, Irak'ta, Kandil'de yuvalanan terör örgütlerine karşı amansız  mücadelemiz devam ediyor. FETÖ, PKK, DEAŞ örgütlerine göz açtırmadık,  açtırmayacağız. Şimdi terörü mahallinde bitirmek için Münbiç'teyiz, Fırat  Kalkanı'ndayız, Afrin'deyiz. Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz, orada etkisiz  hale getireceğiz." dedi.

Muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarının ülke yararına  bir düşüncesi ve projesi olmadığını belirten Yıldırım, "Haklarını yemeyelim, bir tane  projeleri var. Hepsinin ortak projesi Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek. Buna  güçleri yeter mi, Karabağlar buna izin verir mi, hak ettikleri dersi sandıkta  verecek misin Karabağlar?" diye konuştu.

Muhalefet adaylarının "yıkım ekibi" gibi çalıştığını söyleyen  Yıldırım, "Biz Türkiye'yi geleceğe taşımaya gayret ediyoruz, onlar geriye  götürmeye çalışıyor." ifadesini kullandı. Başbakan Yıldırım, siyaseti Türk milletiyle yaptıklarını dile  getirerek, şöyle konuştu:

"Bizim siyasetimiz birlik siyasetidir. Ayrımcılık yapan bizden  değildir! Fitnecilik yapan bizden değildir! Etnik kimlik üzerinden, inanç  üzerinden siyaset yapan bizden değildir! Biz Diyarbakır'da da aynı şeyi, İzmir'de  de aynı şeyi konuşuruz. Biz 81 milyonu kucaklarız, ayrı gayrımız yok. Biz  birlikte Türkiye'yiz, kardeşiz, biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz. Hiç  kimseyi ötekileştirmeyiz, inancına karışmayız. Çünkü AK Parti milletin  partisidir. Birliğimize, dirliğimize gelen her türlü tehlikeye karşı amansız  mücadelemiz devam edecek. Suriye'de, Irak'ta, Kandil'de yuvalanan terör  örgütlerine karşı amansız mücadelemiz devam ediyor. FETÖ, PKK, DEAŞ örgütlerine  göz açtırmadık, açtırmayacağız. Şimdi terörü mahallinde bitirmek için  Münbiç'teyiz, Fırat Kalkanı'ndayız, Afrin'deyiz. Terör nereye kaçarsa  ensesindeyiz, orada etkisiz hale getireceğiz."

Mehmetçiğin gece gündüz demeden operasyon yaparken, muhalefet  adaylarının Edirne'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettiğini söyleyen Yıldırım,  "Onlara bunun hesabını sandıkta soracak mıyız? Milletin askerini, yaşlı, genç,  sivilleri gözünü kırpmadan öldüren, Kobani isyanını başlatanlara, destek  verenlere sandıkta hesap soracak mısınız?" diye sordu. Başbakan Yıldırım, muhalefetin tek planının Recep Tayyip Erdoğan'ı  indirmek olduğunu belirterek, "Uğraşmayın boşuna o milletin adamı, millet onu  bağrına basmış, siz söküp atamazsınız." dedi.

66 KATRİLYON YATIRIM

İzmir'in kalkınan, güçlü Türkiye'nin en öncü şehri olmasını  istediklerini kaydeden Yıldırım, İzmir'e son 16 yılda her alanda 66 katrilyon  liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Yıldırım, imar barışının Karabağlar'ın kurtuluşu olduğunu belirterek,  "Karabağlar'daki sorunların, imar sorunlarının, imar aykırılıklarının, mülkiyet  sorunlarının çözümü demek. Balçova'daki mağdurlar da imar barışından  yararlanacak." dedi.

İlçeye İzmir Demokrasi Ünviersitesinin kampüsünü kuracaklarını  bildiren Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu iş için 500 dönüm araziyi ayarladık. Ormana ait askeriyenin  kullandığı 450 dönüm araziyi de askeriyeden alıyoruz, Karabağlar'a millet bahçesi  yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Salih Omurtak Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü  başlattık, bundan sonra yerinde dönüşüm diğer mahalleler için de birer birer  yapılacak. Sizlerin rızası alınarak, sizlerin kabul ettiği şekilde bu  gerçekleştirilecek."

Yıldırım, seçime 4 günün kaldığını anımsatarak "4 gün gece gündüz bize  uyumak yok, pazar gününe kadar durmak yok." dedi. Karabağlar'dan rekor beklediğini aktaran Yıldırım, "Destan yazacak  mıyız Karabağlar? Milletin adamını rekor oyla yeniden cumhurbaşkanı seçecek  miyiz? AK Parti, Cumhur İttifakını, milletvekillerini güçlü şekilde meclise  gönderecek miyiz?" diye konuştu.