Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü ve Türk Parlamenterler Birliği"nin ortaklaşa yürüttüğü Gençlik Meclisi Başkent Staj Programı"na katılan öğrencilerle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, öğrencilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, basına kapalı yapılan toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan"ın açıklamaları şöyle:

MİT-Emniyet bana bağlı: Operasyon hakkında yargı, yürütmeden bilgi istedi. MİT ve Emniyet bana bağlı olduğu için yargı bizden bilgi istedi. Biz de gereken bilgiyi verdik.

Tehdit alıyorum: Biz bu işe baş koyduk. Kesinlikle peşini bırakmayacağız. Bedeli ne olursa olsun. Ben ve arkadaşlarım tehditler alıyoruz. Ama buna rağmen bu işin sonunu bırakmayacağız.

Yeni gözaltılar olabilir: Bunlar (gözaltına alınanları kast ediyor) zanlılar, daha suçlu değiller. Ama soruşturmaları yapıldıkça daha farklı isimler de gelebilir.

Kırılma noktası: Bizden önce birileri devletin içinde bir yerlere sızmış. Ama biz halka söz verdik, dedik ki: "mafyayı çökerteceğiz"... Büyük ölçüde çökerttik. Mafyalar çökertildikten sonra ortaya böyle oluşumlar çıktı. Bu bir kırılma noktasıdır.



Kişi laik olmaz: Kişiler laik olmaz, devlet laik olur. Demokrasi ve laikliği bir arada görmek gerekir. Laikliği bir din, tabu olarak görüyorlar. Ama biz böyle düşünmüyoruz. Anayasa kişileri değil, devleti laik olarak tanımlamıştır.

ABD"yi uyardım: ( “ABD, İran"a saldırırsa” sorusu üzerine) ABD ile görüştüm "bu işi masada çözün"dedim. Eğer ABD, İran"a girmek gibi bir hata yaparsa İran"ın tepkisi Irak gibi olmaz. Ortadoğu çok kötü olur.

Siyasi yasak gelirse: (Size siyaset yasağı gelirse ne yapacaksınız?) Durmak yok, yola devam. Siyasi partilerin yaşatılması esastır, kapatılması değil.

Çocuklar berekettir: (Neden 3 çocukta ısrar ediyorsunuz?) Ben çocukların bereket olduğuna inanıyorum. Genç ülke olarak kalmamız lazım.
Vatan