Rusya'nın Ukrayna gönderdiği doğal gazı kesmesi üzerine çıkan krizden etkilenmesi beklenen Türkiye'yi rahatlatan haber Başbakan'dan geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda, doğalgazda kesinti noktasında sıkıntı olduğunu belirterek, ''Ama ülkemizdeki doğalgaz kullanımıyla alakalı olarak herhangi bir sıkıntı yok'' dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısı için TBMM'ye gelişinde, gazetecilerin, ''Bulgaristan doğalgazının kesilmesi söz konusu. Doğalgazda son durum nedir?'' sorusuna, ''Şu anda kesinti noktasında maalesef sıkıntı var ama ülkemizdeki doğalgaz kullanımıyla alakalı olarak herhangi bir sıkıntı yok'' yanıtını verdi.

Tedbirleri buna göre zaten aldıklarını ve bu tedbirler çerçevesi içerisinde de aynen doğalgaz vermeye devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, ''Bu arada arkadaşlarımız, Rusya, Ukrayna ve Bulgaristan ile görüşmelerini devam ettiriyorlar. Sanıyorum, kısa sürede bunu çözeriz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Doğalgazı özellikle İstanbul'daki sanayiciler kullanıyorlar. O anlamda küresel krizin ardından... ''şeklindeki sözleri üzerine, ''Hayır, hayır... Doğalgaz noktasında şu anda, kısa bir zaman içerisinde sıkıntımız söz konusu değil'' dedi.

''Akif Beki'nin görevden ayrıldığı yönünde bazı haberler ulaştı bize. Nedeni nedir, istifamı mıdır, görevden alınma mıdır? Yerine kim bakacak?'' sorusuna Erdoğan, ''Ne istifadır ne görevden alınmadır. Şu anda, bir görev değişimi yapmayı kendileri arzu ettiler, biz de olumlu karşıladık. Olay bu. Herhangi bir şey söz konusu değil. Akif, benim gene kardeşim, gene can ciğerimdir'' yanıtını verdi.


HABER 7